REKLAMI GEÇ

Organları başka bedenlerde can bulacak

Organları başka bedenlerde can bulacak

Denizli’de geçirdiği beyin kanaması sonucu 3 günlük yaşam mücadelesini kaybeden kişinin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2017 Cumartesi, 13:43

Geçirdiği beyin kanaması sonucu Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kişi hemen ameliyata alındı. Beyin Cerrahi Kliniği tarafından ameliyatı gerçekleştirilen ve yoğun bakıma alınan hasta 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti ve yapılan görüşmeler sonunda organları ailesi tarafından bağışlandı. Servergazi Devlet Hastanesi’ne İzmir’den gelen ekipler karaciğeri İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne, böbreği de yine İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara götürdü.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk organ bağışında bulunan acılı aileye baş sağlığı dilerken, “Bildiğiniz gibi Türkiye’de binlerce kişi organ beklemektedir. Organ bağışı ise sadece beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapılabilmektedir. Organ bağışında bulunan ailemiz de en acı günlerinde başka ailelere umut olmak adına beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organlarını bağışladılar. Ben kendilerine organ bağışında bulundukları için çok teşekkür ediyor ve baş sağlığı diliyorum. Buradan da herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı