REKLAMI GEÇ

Bulaşıcı hastalıklara dikkat!

Bulaşıcı hastalıklara dikkat!

Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılıçarslan, yaz mevsiminde su ve besinlerden gelen hastalıkların arttığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2017 Cuma, 15:18

Yüksek ısı derecelerinin mikropların üremesi için uygun koşulları oluşturduğunu söyleyen Halk Sağlığı Müdürü Dr.Veli Kılıçarslan, yaz mevsiminde su ve besinlerde bulaşan hastalıkların görülme sıklığının da arttığını kaydetti.

Kılıçaraslan, su ve besinlerle bulaşan hastalıklarda etkin mücadelede çevre koşullarının olumlu hale getirilmesi yanında içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonu, haşere, vektör ve kemiricilerle mücadele, gıda güvenliğinin sağlanmasının önemli olduğunu belirterek, vatandaşların alması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

“Genel ve kişisel hijyen kurallarına daha fazla özen gösterilmelidir. Sebze ve meyvelerin temiz içme ve kullanma sularıyla yıkanması, yıkanmadan hiç bir besinin tüketilmemesi gerekiyor. Evlerde bulunan su depolarının ve su sebillerinin düzenli olarak temizlenmeli. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri bilinmeyen sular tüketilmeli. Hijyeni olmayan su ve havuzlarda yüzülmemesi, havuz ve denizden çıkıldıktan sonra duş alınması gerekiyor. Gıdaların uzun süre açıkta ve güneş altında bırakılmaması lazım. Gıdaların hazırlanma, taşınma ve saklanma koşullarına daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Katı ve sıvı atıkların cadde ve sokaklara bırakılmaması, çöp torbalarının ağızlarının kapatılması, çöplerin kapaklı çöp kovalarında muhafaza edilmesi uygundur. Karın ağrısı, ishal, bulantı, kusma ve ateş belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı