REKLAMI GEÇ

İnfertilite Merkezi umut oluyor

İnfertilite Merkezi umut oluyor

Denizli Devlet Hastanesi İnfertilite Merkezi, çocuk sahibi olmak isteyenlerin umudu oldu. 2010 yılından bu yana hizmet verilen merkezde 2 bin dolayında çiftin takibi yapıldı, bunlardan 280 çift çocuk sahibi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2016 Salı, 11:29

2010 yılında Denizli’de kamuda ilk olma özelliği ile açılan Denizli Devlet Hastanesi İnfertilite Merkezi aradan geçen 6 yılın sonunda yaklaşık 2 bin hastanın takibini yaptı, bunlardan 280’i çocuk sahibi oldu. Merkezde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum, Perinatoloji, Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Uzmanları çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tetkik ve tedavilerini yürütüyor ve gerekirse aşılama işlemini gerçekleştiriyor.

Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uz. Dr. Timuçin Kurtuluş Mermer, infertilite merkezi ve uygulanan tedavi yöntemlerine ilişkin bilgiler verdi.

Mermer, “Yardımcı üreme tekniklerine ihtiyacı olan çiftlere hizmet veriyoruz. Evli çiftlerle ilk görüşme sonrasında dosya oluşturarak tedaviye hazırlık aşamasında hormon ve sperm tahlili ile rahim filmi gibi gerekli tetkikleri yapıyoruz. Daha sonra çiftlerin yaşı, infertilite sebebi ve tetkik sonuçlarına göre cerrahi veya tıbbi tedavi planlaması yapıyoruz. Ovulasyon indüksiyonu ve aşılama tedavisinden sonuç alamayan çiftlerimize uyguladığımız tedavi yöntemlerini resmi yazı ile verip tüp bebek merkezlerine yönlendiriyoruz” dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ise çiftlerin yaklaşık yüzde 15’inde infertilite (kısırlık) sorununun görüldüğünü, kısırlığın yaşamı tehdit eden bir hastalık olmadığını, kişiyi, aileyi ve toplumu etkileyen biyolojik, sosyal, kültürel ve psikolojik boyutları olan çok yönlü bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Üremedeki başarısızlığın kişinin yetersizlik duygusu yaşamasına ve çeşitli sorunların meydana gelmesine neden olabileceğini ifade eden Öztürk, “İnfertilite, eşlerin sosyal, kültürel ve kişisel ilişkilerini olumsuz etkileyen bir yaşam krizidir. İnfertilitede çiftlerin etkilenmesinin yanında tüm aileyi etkileyen bir sağlık sorunu olduğu söylenebilir” dedi.

MERKEZİMİZ 280 ÇİFTE UMUT OLDU
2010 yılında açılan İnfertilite Merkezi’nde 12 bin 822 hastayı muayene ettiklerini, takip edilen dosyalı hasta sayısının 2 bini bulduğunu anlatan Dr. Öztürk, bunlardan 280 çiftin çocuk sahibi olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı