REKLAMI GEÇ

Engelli gözünde hastane buluşması

Engelli gözünde hastane buluşması

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında sağlık tesislerinden hizmet alan engellilerle bir araya geldi. Engelli gözünde hastane buluşmasında sağlık kurumlarında yapılabilecek düzenlemeler ele alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2017 Pazartesi, 14:48

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından başlatılan, engelli bireylerin sağlık tesislerinden hizmet alırken herhangi bir engele takılmaması ve engelliler tarafından hastanelerin değerlendirildiği ‘Engelli Gözünden Hastaneler’ buluşmasının bu yıl 2.si gerçekleştirildi.

Toplantıya Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör ile engelliler katıldı. Tüm bireylerin engelli adayı olduğunu, empati kurarak engellerin ortadan kaldırılabileceğini belirten Öztürk Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak engelsiz hastaneler için yaptıkları çalışmaları anlattı.

ENGELSİZ HASTANELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Öztürk: “Sağlık tesislerimizde engellilere yönelik çevre düzenlemesi, otopark, bina girişleri (rampalar), hastane yerleşkesi, kabartma haritası, bilgilendirme-yönlendirme işaret sistemlerinin bulundurulması, hissedilebilir yüzey uygulamaları, asansör bulundurulması, merdivenlerin kriterlere göre uygun düzenlenmesi, engelli bireylere yönelik poliklinik bulundurulması, engelli tuvaletleri, servislerde bay-bayan engelli odasının bulunması (lavobo-banyo-wc-pencere) gibi fiziki düzenlemeler yapılmaktadır. Ayrıca geçen yıl yine bu toplantıda işaret dile bilen personel sayısını arttıracağımız yönünde verdiğimiz sözü yerine getirdik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan eğitimlerde 30 sağlık çalışanı sertifikalarını aldı ve işitme engelli vatandaşlarımıza hastanelerimizde her türlü yardımı sağlıyor” dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Etkinlik sonunda engelli vatandaşlar hastanelerde yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Öztürk, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun ‘Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Tesislerinin Ulaşılabilirliği’ hakkındaki değerlendirmesinde Denizli’deki birliğe bağlı sağlık tesislerinin 2015 yılı erişilebilirlik düzeyinin %56 olduğu tespit ettiğini söyledi.

Öztürk, “Birliğimize bağlı Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Acıpayam Devlet Hastanesi, Engelli Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili sağlık tesisleri. Tavas Devlet Hastanesi için de müracaatta bulunuldu. Bu tesislerimizin ulaşılabilirlik düzeyinin arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı