REKLAMI GEÇ

Denizli kanser taramasında ilk 10’da

Denizli kanser taramasında ilk 10’da

Denizli, Türkiye sıralamasında meme kanseri taraması, numune alım sayısı ile kolorektal kanser taramasında hedef nüfus oranına göre ilk 10’da yer alırken, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Denizli’de yeni bir KETEM’in açılacağını bildirdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2016 Cuma, 09:47

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun haftalık değerlendirmelerine göre, 18-22 Ocak tarihleri arasında yapılan uygulamalar ışığında Denizli Halk Sağlığı ilk 10’un içerisine girdi. Denizli, Türkiye genelinde meme kanseri taraması çekim sayısına göre 9, kolorektal kanser taraması numune alım sayısına göre 7 ve kolorektal kanser taramasında hedef nüfus oranına göre 8. sırada yer aldı.

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
Elde edilen başarıdan dolayı personelini kutlayan Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, özel hastanelerde tarama ücretinin yüksek olduğunu, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) taramaların ücretsiz yapıldığını, kadınların KETEM’e gelerek meme, kolorektal ve serviks kanserlerine karşı tarama hizmetinden ücretsiz faydalanabileceğini belirtti.

“DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK İSTİYORUZ”
Türkiye genelini baz alınarak elde edilen başarının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Kılınçarslan, “Çok sayıda kişiye ulaşarak tarama yapmak bizim hedefimiz. Çünkü kanser teşhisi konan bir kişinin erken tanı ile kurtarılmasının yüzde 99 olduğunu biliyoruz. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı KETEM’e bekliyoruz” dedi.

2. KETEM AÇILIYOR
Kılınçarslan, Denizli’ye ikinci Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi açılacağını, yeni merkezin bir hafta içinde 29 Ekim Bulvarı’na hizmet vermeye başlayacağını, böylece daha çok kişiye ulaşılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı