REKLAMI GEÇ

Denizli KHB’den 1,5 milyon liralık enerji tasarrufu

Denizli KHB’den 1,5 milyon liralık enerji tasarrufu

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, iki yılda 486 bin 900 lira harcamaya karşılık, 1 milyon 594 bin liralık enerji tasarrufu sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2015 Cuma, 10:22

 

Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün ve yönetim kurulu üyeleri, enerji verimliliği ile ilgili bilgilendirme çalışmaları kapsamında Denizli KHB Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk’ü ziyaret etti.

DR. ÖZTÜRK: DENEDİK BAŞARDIK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Öztürk, enerji tasarrufu konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. Dr. Öztürk, “Enerji verimliliği çok önemli bir konu. Hem bizim için hem geleceğimiz için. Çok basit önlemlerle büyük tasarruflar elde edebiliyoruz. Biz bunu denedik ve başardık. Yaptığımız çalışmalar ile ciddi rakamlarda tasarruf elde ettik. Bu dünya hepimizin. İhtiyaçlarımız için kaynakları kullanırken dikkatli olmalıyız ki gelecek nesillere güzel bir dünya bırakabilelim” dedi.

DENİZLİ KHB’YE ÖVGÜ
Enerji Verimliliği Derneği Şube Başkanı Mehmet Akgün ise, birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ettiklerini, enerji tasarrufu konusunda ilk defa örnek çalışmayla karşılaştıklarını belirterek, “Dernek olarak bugüne kadar birçok özel ve resmi kurumları ziyaretlerde bulunduk. Ama maalesef hiçbirinde bu kadar mükemmel bir enerji verimliliği çalışması görmedik. Genel sekreterliğimiz ilk olarak personelini enerji verimliliği ile ilgili eğitimler vererek bilinçlendirmiş, daha sonra tasarruf çalışmaları yaparak ciddi rakamlarda kazanç elde etmiştir. 2013 ve 2014 yılında enerji verimliliği alanında 486 bin 900 lira harcama yapmış, aynı yıllar içerisinde 1 milyon 594 bin lira kazanç elde etmiştir. Net tasarruf 1 milyon 107 bin liradır” diye konuştu.

DENİZLİ’DE YILLIK HEDEF 600 MİLYON LİRA
Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar’ın Türkiye de yıllık enerji tasarrufu hedefini 15 milyar lira olarak açıklandığını anımsatan Akgün, Denizli Şubesi 600 milyon lira hedef belirlediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, Denizli KHB Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk’e enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı