REKLAMI GEÇ

Şeker bayramında şekere dikkat

Şeker bayramında şekere dikkat

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji Bilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Akın, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle şeker tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2013 Perşembe, 15:32

PAÜ Hastanesi Endokrinoloji Bilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Akın, bayramda çok fazla tatlı tüketme hem mideye yük, hem de çok fazla kalori alarak şişmanlamaya zemin hazırladığını söyledi.

Bu nedenle hamur tatlılar yerine sütlü tatlılar ve meyve ikram etmeyi alışkanlık haline getirmek gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Akın, “Normal beslenme düzenine geçildiğinde öğün sayısını altıya çıkarmak ve her öğünde mideyi çok fazla doldurmamak gerekir. Öğünlerde ağır, yağlı ve tuzlu yemekler ile kızartmalardan kaçınılmalıdır. Bunların yerine sebze yemekleri, haşlama gibi daha sağlıklı besinler tüketilmelidir. Her gün mutlaka 1,5-2 litre sıvı almaya özen gösterilmelidir. Yoğurt, sebze yemekleri ve meyve yemek bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayacaktır” dedi.

“Kalp damar hastalıkları, kolesterol yüksekliği, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, alerji, böbrek hastalığı, mide bağırsak hastalıkları olanlar bayramda fazla ve dengesiz beslenmeden çok daha fazla etkilenmektedir” diyen Doç. Dr. Akın,  kronik rahatsızlığı bulunan hastalara hafif yürüyüş ve egzersiz yapmaları önerisinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı