REKLAMI GEÇ

Kök hücre tedavisi ile yeniden doğdu

Kök hücre tedavisi ile yeniden doğdu

Yaşadığı diz ve eklem ağrıları nedeniyle hayatı çekilmez hale gelen 73 yaşındaki Emine Paçacıoğlu, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uygulanan kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuştu. Paçacıoğlu, ağrılar nedeniyle aylarca uyuyamadığını, tedavi sonrası ise yeniden doğduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2016 Perşembe, 12:32

73 yaşındaki dört çocuk annesi Emine Paçacıoğlu, hayatını çekilmez kılan ağrılardan kurtulmak için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ağrı/Algoloji Polikliniği’ne başvurdu. Yaklaşık bir ay önce yapılan kök hücre işlemi sonucunda geceleri uyutmayan diz ağrılarından kurtulan Paçacıoğlu, operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses ve ekibine teşekkür etti.

Uygulanan tedavi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses, dizdeki kireçlenmeler ve eklem kıkırdağındaki diz ağrılarının toplumun büyük kısmında en sık görülen şikayetlerden biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses, “Kök hücre, son 5 yılda dünyada yaygın olarak uygulamaya geçen yenileyici en güncel tedavi şeklidir. Biz hastamıza tıbbi uygulamalar içinde en etkin tedavilerden kök hücreyi uyguladık. Kök hücre uygulandığı bölgede dokuların kendisinin yenilenmesini uyaran bir hücre yapısıdır. Her hasta için kök hücreyi kendi dokularından hazırlıyoruz. İki farklı dokudan kök hücre hazırlanabilmektedir. Bunlardan biri kemik iliği ve kendi yağ dokusudur. Özellikle yağ dokusu hazırlama kolaylığı ve kök hücre sayısı çokluğu yüzünden hastamıza yağ dokusundan kök hücre hazırladık. Tedavi sonrası ameliyat eşiğinden dönen hasta sayımız oldukça fazladır. Sadece diz eklemlerinden değil kalça ve omuz eklemlerinden kaynaklanan ağrılardan da kurtulmak için kök hücre tedavisi uygulanmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı