REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastanesi’nde 1 çocukta domuz gribi görüldü

PAÜ Hastanesi’nde 1 çocukta domuz gribi görüldü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde bir çocukta kamuoyunda “domuz gribi” olarak bilinen “H1N1” virüsüne rastlandı. İsmi açıklanmayan çocuğun tedavisinin tamamlanıp taburcu edildiği bildirilirken, hastane yönetiminden “bulaşma olasılığı olan kişilere tarama yapılmış ve H1N1 Enfeksiyonuna karşı önleyici tedavi uygulanmaya başlamıştır” açıklaması geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2016 Cuma, 16:20

Denizli “domuz gribi” iddiasıyla çalkalandı. PAÜ Hastanesi’nde tedavi gören U.D.K’nın annesi F.K., beynindeki rahatsızlık nedeniyle çocuğunu hastaneye götürdüğünü, ancak domuz gribine yakalandığını, virüsü de aynı odada yatan bir çocuk hastadan kaptığını iddia etti.

HASTANE SESSİZ KALDI
PAÜ Hastanesi Başhekimliği, bu iddialar üzerine saatlerce sessizliğe büründü. Bilgi almak için arayan gazetecilere de “Basın açıklaması hazırlanıyor. Bilgilendirme yapılacak” denildi. Beklenen açıklama saat 15.16’da mail yoluyla basın kuruluşlarına gönderildi.

DOMUZ GRİBİNDEN 1 ÇOCUĞA TEDAVİ
Açıklamada, pediatri kliniğinde bronşiolit ön tanısıyla yatan bir çocukta görülen belirtiler üzerine gerekli tetkiklerin yapıldığı ve domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsünün saptandığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Hemen tedaviye alınmış ve olası bulaşmayı önlemek amacıyla hasta izolasyonlu odaya alınmıştır. Tedavisi başarıyla tamamlanan bu hastamız, sağlıklı bir şekilde taburcu edilmiştir. Ayrıca bulaşma olasılığı olan kişilere tarama yapılmış ve H1N1 enfeksiyonuna karşı önleyici tedavi uygulanmaya başlamıştır. Söz konusu habere konu olan hasta ise, bu kapsamda domuz gribine karşı önleyici tedaviye alınmış olup, şu anda aktif hastalık bulgusu göstermemektedir. “Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

KAÇ KİŞİYE ÖNLEYİCİ TEDAVİ UYGULANIYOR?
Açıklamada, “bulaşma olasılığı olan kişilere tarama yapılmış ve H1N1 enfeksiyonuna karşı önleyici tedavi uygulanmaya başlanmıştır” denilmesine karşın, kaç kişiye tedavi uygulandığı konusunda bilgi verilmedi. Bu konudaki sorularımız da yanıtsız kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı