REKLAMI GEÇ

PAÜ’de iki hastaya neştersiz göğüs ameliyatı

PAÜ’de iki hastaya neştersiz göğüs ameliyatı

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nde akciğer kanseri bulgusu rastlanan Halil Kutlu ile akciğerinde kitle tespit edilen Melek Çelik isimli iki hastaya, neşter kullanılmadan, video yardımlı kapalı göğüs ameliyat yapılarak, sağlıklarına kavuşmaları sağlandı.

/ DENİZLİHABER / 26 Eylül 2012 Çarşamba, 09:30

PAÜ Göğüs Cerrahisi Ana bilim dalı Başkanı Doç. Dr. Gökhan Yuncu ameliyatlar hakkında yaptığı açıklamada, iki hastaya kapalı göğüs cerrahisi ameliyatı yaptıklarını belirterek, “Sigara içme öyküsü bulunan ve 1 aydır süregelen nefes darlığı şikayeti nedeni ile başvuran 57 yaşındaki Halil Kutlu’nun, yapılan tetkikler sonucu, sağ akciğerinde yumrucuk saptandı ve akciğer kanseri bulgusu görüldü. Genel durumu ve solunum fonksiyonları ameliyat için uygun bulunan hastaya, VATS Lobektomi olarak adlandırılan kapalı endoskopik akciğer ameliyatı yaptık” söyledi.

59 yaşındaki hasta Melek Çelik’in ise, 5 ay önce öksürük ve öksürükle birlikte, çok az miktarda kan gelmesi şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyleyen Doç. Dr. Gükhan Yuncu, “Hastanın sol akciğerinde kitle tespit edildi. Önce tümörü küçültmek için kemoterapi ve radyoterapi uygulandı. İlaç ve ışın tedavisi sonrası yeniden değerlendirilen hastaya aynı yöntemle operasyon yaptık. Şimdi iki hastamızda sağlığına kavuştu” dedi.

Yuncu, iki hastaya uygulanan Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi ameliyatının başarılı geçtiğini belirterek, “Videotorakoskopik veya halk arasında Endoskopik ameliyatlar olarak bilinen işlem yaptık. Endoskopik ameliyatlarda, açık olarak yapılanlara göre, ameliyat sonrası daha az ağrı olur, iyileşme daha çabuk görülür, komplikasyon oranı daha düşüktür ve bu hastalar gündelik yaşama daha erken döner” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı