REKLAMI GEÇ

İtibar etmeyin, ihbar edin

İtibar etmeyin, ihbar edin

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, vatandaşlara seslenerek, “Vatandaşlarımızın ev veya cep telefonları aranarak, fizik tedavi cihazı, sigarayı bırakma ürünleri, ağrı kesici ilaç gibi ürünlerin tanıtım ve satışının Sağlık Müdürlüğü ‘nün veya Sağlık Bakanlığı’nın isimleri kullanılarak yapıldığını öğrendik. Bu tür aramalara itibar etmeyin, ihbar edin” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Eylül 2012 Cuma, 10:53

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, vatandaşları sağlıkla ilgili satılan ürünler konusunda uyardı. Taş yaptığı açıklamada, “Müdürlüğümüze ulaşan bazı yazılı ve sözlü iletilerde, kişilerin ev veya cep telefonlarından aranılarak, fizik tedavi cihazı, sigarayı bırakma ürünleri, ağrı kesici ilaç, malzeme vb. ürünlerin tanıtım ve satışının Sağlık Müdürlüğü ‘nün veya Sağlık Bakanlığı’nın isimleri kullanılarak yapıldığı ifade edilmektedir” dedi.

Vatandaşların bu tür satışı yapılan ürünlere itibar etmemeleri gerektiğini belirten Taş, “Halkımıza yönelik tanı ve tedavi kapsamına girebilecek işlemlerde yasal yetkisi veya yetkinliği bulunmayan kişilerce önerilen; tıbbi geçerliliği bulunmayan ürün veya cihazların kullanımında; kişilerin sağlık durumları zarar görebileceği gibi, halk sağlığını tehdit edebilecek ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar olabilecektir. Müdürlüğümüzce, fizik tedavi cihazı, sigara bırakma ürünleri, ağrı kesici ilaç, tıbbi malzeme vb. ürünlerin satışı veya tanıtımı yapılmamakta olup, bu gibi konularda yapılan aramalara itibar edilmemesi ve Sağlık Müdürlüğü veya Sağlık Bakanlığı adına, tanıtım ve ürün satışı amacıyla aranıldığında durumun Müdürlüğümüze ve Emniyet Birimlerine bildirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı