REKLAMI GEÇ

Denizli Tabip Odası Başkanı Erbay: “Denizli’de günlük 350-400 pozitif vaka var”

Denizli Tabip Odası Başkanı Erbay: “Denizli’de günlük 350-400 pozitif vaka var”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Denizli’de vaka sayısında yüzde 35 artış olduğunu açıklamıştı. Denizli Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay, oranları doğruladı, Denizli’de günlük 1700 test yapıldığını ve 350-400 pozitif vaka tespit edildiğini söyledi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2020 Cuma, 09:52

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası günlük vaka sayılarını paylaştıktan sonra Denizli’nin de yer aldığı bir tablo yayınlamış, yüzde 35 artış olduğunu söylemişti.

Koca’nın acıkmasını ve kentin koronavirüs tablosunu Denizli Haber’e değerlendiren Denizli Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay, yüzde 35’lik artışı doğruladı, Denizli’de 1.5 ay öncesine kadar yüzde 10’larda seyreden vaka sayısının yüzde 35 arttığını belirtti.

GÜNLÜK 1700 TEST YAPILIYOR, 350-400 KİŞİDE KORONA TESTİ POZİTİF ÇIKIYOR
Yüksek artış oranlarını bir süredir gözlemlediklerini belirten Erbay, “Denizli’de günlük 1700 test yapılıyor ve 350-400 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkıyor” diye konuştu.

 VAKA SAYISI OLARAK EGE BÖLGESİNDE 1’NCİ SIRADAYIZ, TÜRKİYE’DE ORTALAMANIN BİRAZ ÜSTÜNDEYİZ
Dr. Erbay vaka sayısı olarak Denizli’nin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğumuzu belirterek, “Vaka sayısı olarak şu an Ege Bölgesi’nde 1’nci sıradayız. Türkiye’de ise ortalamanın biraz üstündeyiz. 1.5 ayda bu kadar artmasını turizm hareketlenmesine bağlıyoruz. Pandemiyi engellemenin tek yolu hareketliliği kısıtlamak” dedi.

İHTİYAÇ DUYULURSA DİĞER HASTANELERDE PANDEMİYE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR
Erbay, Denizli’de giderek artan vakalardan dolayı diğer hastanelerin de pandemiye dönüştürülebileceğini ifade etti.

Erbay, “Denizli’de vaka sayıları giderek artıyor şu an yatak kapasitesi hastalara yetiyor, ancak ihtiyaç duyulursa diğer hastanelerde pandemiye dönüştürülebilir. Virüsün negatife dönme süresi 14 gün ama 21 güne kadar da uzayabiliyor, dikkatli olmak lazım. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı