REKLAMI GEÇ

Denizli Tabip Odası’ndan “Sağlıkta şiddete son” eylemi

Denizli Tabip Odası’ndan “Sağlıkta şiddete son” eylemi

Sağlıkta şiddete bir yenisi de İstanbul’da eklendi. Doktor çalıştığı hastanede silahla vurularak öldürüldü, sağlık çalışanlarının sabrı taştı. Denizli Tabip Odası üyeleri Devlet Hastanesi Acil Servis önünde eylem yaptı, “Sağlıkta şiddete son” çağrısında bulundu, yetkilileri göreve çağırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2018 Çarşamba, 13:50

İstanbul’da bir doktorun eski hastası olan bir kişi tarafından başından silahla vurularak öldürülmesi meslektaşlarının sabrını taşırdı. Denizli Devlet Hastanesi Acil Servis önünde toplanan Denizli Tabip Odası üyeleri “Sağlıkta şiddete son” eylemi yaptı.

Denizli Tabip Odası adına açıklama yapan Başkan Meral Alten, bir meslektaşlarını daha silahlı saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın eski hastası tarafından çalıştığı özel hastanede başından silahla vurulduğunu, ağır yaralanan meslaktaşlarının yoğun bakımda hayatını kaybettiğini belirten Dr. Alten, yakılarına başsağlığı diledi.

Türkiye’de her gün onlarca sağlık çalışanının şiddet gördüğünü dile getiren Alten, “Sağlıkta şiddet dalgası azalmak bir yana, hızlanmakta, yaygınlaşmakta, silahla yaralamaya ve öldürmeye varan infial yaratıcı boyutlar kazanmaktadır” dedi.

“RANDEVU TALEBİNE YANIT VERME NEZAKETİ BİLE GÖSTERMİYORLAR”
Türk Tabipler Birliği’nin sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarını defalarca ifade ettiğini hatırlatan Dr. Meral Alten, “Her şiddet vakasında yetkilileri bir kez daha uyarmış, şiddeti önlemede daha etkin olacak caydırıcı niteliğe sahip cezalar öngören yasa tasarıları hazırlamış, bunların TBMM’de kabul edilmesi için çaba sarf etmiştir. Yakın geçmişte meydana gelen başka şiddet vakalarının ardından Sağlık Bakanı’ndan randevu talep edilmiş, sorunun çözümü için ortak çalışma grubu kurulması önerilmiştir. Ne yazık ki, bakanlık randevu taleplerine yanıt verme nezaketinden bile uzak, duyarsız ve etkisiz tutumunu sürdürmektedir” diye konuştu.

“GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZ”
Son dönemlerde sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının çok sayıdaki nedenlerinden birini açık bir şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Denizli Tabip Odası Başkanı Meral Alten, “Bir hekimin hastane içinde silahla öldürülmesi sağlık kurumlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık göz ardı edilemeyecek ve ertelenemeyecek acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir. Hem hastane yöneticileri hem de kamu idaresi bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur. Sağlık çalışanları ve Türk Tabipler Birliği, basit önlemlerle bile engellenebilecek olan şiddet vakalarına karşı tahammüllerini çoktan kaybetmiştir. Silahın sağlık kuruluşlarına bile kolayca sokulabilmesi karşısında başta kamu otoritesi olmak üzere bütün toplum silahlanmanın normal bir olgu gibi görülmesini sosyal bir sorun olarak ele almalı, bireysel silahlanma zaman kaybetmeden kontrol altına alınmalıdır” dedi.

Dr. Meral Alten’in açıklamalarının ardından hekimler eylemlerini sonlandırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı