REKLAMI GEÇ

Denizli Tabip Odası’ndan TTB’ye seçimli genel kurul çağrısı

Denizli Tabip Odası’ndan TTB’ye seçimli genel kurul çağrısı

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Şebnem Fincancı’nın kimyasal silahlarla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle başlayan kriz büyüyor. Daha önce yaptığı açıklama ile Fincancı’yı istifaya davet eden Denizli Tabip Odası Yönetimi, bu kez de TTB’yi acil seçimli genel kurul yapmaya çağırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2022 Perşembe, 17:13

Denizli Tabip Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Şebnem Fincancı’nın kimyasal silahlar konusunda söylediği herhangi delil ve dayanağı olmayan, ülkeyi yaralamaya dönük sonuçlar yaratacak sözleri nedeniyle kendisini istifaya davet eden bir açıklama yapıldığı hatırlatıldı.

Denizli Tabip Odası, yaptığı yeni açıklamada, bir yöneticinin kişisel fikirlerini kurumun temsilcisi sıfatıyla açıklamasının doğru olmadığını bildirerek, bu fikirler üzerinde yapılacak tartışmaların öncelikle kuruma zarar vereceğini düşündükleri için bu talebi yaptıkları kaydedildi.

TTB’ye seçimli genel kurul çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu yönetsel krizi meslek örgütümüzün içinde çözme çabalarımız, sosyal medya linç kampanyaları eşliğinde siyasilerin olaya dahil olmasıyla, fikir özgürlüğü, tutuksuz yargılama, suçun kişiselliği ilkelerinin ayaklar altına alındığı bir ortamda kesintiye uğradı. Dr. Şebnem Fincacı’ya yapılan uygulamayı kınıyoruz. Bu ilkelerin hakim olmadığı bir ülkede demokrasinin olamayacağına inanıyoruz.
Anayasanın 135. maddesinden gücünü alan meslek örgütümüze yapılan hakaretleri, yapılması istenen siyasi girişimleri şiddetle kınıyoruz. Türk Tabipler Birliği, Türkiye sınırları içinde görev yapan 180 000 hekimin en önemli ve güçlü meslek örgütüdür. Türk hekimlerini uluslararası alanda temsil eder. Kurumsal yapımıza karşı yapılacak her türlü girişimin karşısındayız. Bu sorunu, kurum içinde çözüme kavuşturamayan Merkez Yönetim Kuruluna, dışarıdan hukuksuz bir müdahaleye fırsat vermeden acil olarak seçimli genel kurul kararı alması çağrısı yapıyoruz.”

Yorumlar

berkay   -  Bağlantı 27 Ekim 2022, 21:58

ağzına yüreğine sağlık başkanım

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı