REKLAMI GEÇ

Kocatepe: Sağlıkta ciddi çalışmalar yapıldı

Kocatepe: Sağlıkta ciddi çalışmalar yapıldı

Vali Şükrü Kocatepe, sağlık alanında ciddi çalışmalar yapılarak hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 08:52

II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle hizmete giren ve Türkiye’nin ilk modern okulu olarak kabul edilen Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Mart, Tıp Bayramı olarak kutlanıyor.

Son dönemde olduğu gibi Tıp Bayramı, bu yıl da sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların gölgesinde bir dizi etkinlikle kutlanırken, Vali Şükrü Kocatepe, yaptığı açıklamada, sağlıklı bir yaşamın her ferdin hakkı olduğunu vurguladı.

Sağlık hizmetlerinin en üst seviyede halka sunulması ve toplum sağlığının güvence altına alınmasının sosyal devlet anlayışının gereği olarak belirlendiğini ifade eden Kocatepe, “Bu amaçla ülkemizde de sağlık alanında ciddi çalışmalar yapılmakta, hizmet kalitesi her geçen gün artarak gelişmektedir” diyerek, şunları kaydetti:

“Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi, sağlığımızın korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için hekimlerimiz ile diğer sağlık personelimizin, görevlerini yerine getirirken gösterdikleri gayret, fedakârlık ve özveri takdire şayandır.

‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözleriyle Atatürk’ün sevgi, güven ve takdirini kazanmış kutsal, saygın ve onurlu bu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren hekimlerimiz ve sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada büyük bir özveri ile görev alan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.”

“SAĞLIK SORUNLARI ÇÖZÜLEMEDİ”
CHP İl Başkan Yardımcısı Hakan Kıyak ise, iktidar partisinin sağlık alanında bir dizi yenilikler yaptığını, ancak sağlık sorunlarının hala çözümlenemediğini belirterek, “Performans sistemi hastanelerde çalışma düzenini bozmuştur. Performansa dayalı ücretlendirme de sağlık çalışanlarının çalışma sürelerini uzatmış ve daha fazla hasta bakmak zorunda bırakmıştır. Özel hastanelerde de doktorlar ve diğer sağlık personeli ciro baskısı altındadır. Bunun sonucu olarak hastalar kaliteli hizmet alamaz hale gelmiş ve sağlık çalışanlarına yönelik siddet eylemleri artarak devam etmektedir. Şiddet olaylarının son bulması için sağlık çalışanlarının hasta yükü azaltılmalı ve fiziki yetersizlikler giderilmelidir. Emekli sağlık personelinin maaşı yarıdan fazla düştüğü için emekli olamamaktadırlar ya da emeklilik sonrası özel hastanelerde çalışmak zorunda kalmaktadırlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı