REKLAMI GEÇ

Denizli’de 239 kişi organ bağışı sırasında

Denizli’de 239 kişi organ bağışı sırasında

Organ bağışında Türkiye genelinde 32’inci sırada yer alan Denizli’de, 239 kişi hayata tutunabilmek için organ bağışı sırası bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2015 Salı, 15:36

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Törene Başhekim Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, Organ Nakli Merkezi Mesul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Özban, başhekim yardımcıları, Organ Nakli Koordinatörü Betül Akçakaya, Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü personeli ve aileler katıldı.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde bu yıl bin 632 beyin ölümü gerçekleşmesine karşın 381 kadavra bağışı yapıldığını, ülkemizde 60 bine yakın diyaliz hastası bulunduğunu, 6 bin 37 kişinin ise böbrek dışı organ nakli beklediğini belirterek, bu konuda herkesi duyarlı olmaya ve organ başığında bulunmaya davet etti.

Organ Nakli Merkezi Mesul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Özban da, PAÜ Hastanesi’nde 2015 yılı içinde kadavradan 4, canlıdan 10 organ nakli yapıldığını, hastanenin bekleme listesinde 239 hasta bulunduğunu, Denizli’nin canlıdan organ bağışında 32. sırada olduğu bilgisini aktardı.

Organ Nakli Koordinatörü Betül Akçakaya ise, Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nde bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini, bu toplantılara 2 bin 579 öğrencinin katıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından aile yakınlarının organlarını bağışlayarak hayat kurtaran ailelere teşekkür plaketi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı