REKLAMI GEÇ

Denizli’de bir hastanın akciğerinden bezelye çıkarıldı

Denizli’de bir hastanın akciğerinden bezelye çıkarıldı

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde (PAÜ) tedavi gören KOAH hastası 69 yaşındaki Timur Yurteri’nin akciğerinden bezelye çıkarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2023 Salı, 14:45

PAÜ Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası Timur Yurteri, Bronkoskopik Volüm Küçültücü işlemlerden olan Coil (Akıllı sarmal tel) tedavisi için Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Göğüs Hastalıkları kliniğine başvurdu.

Coil uygulaması öncesi hava yollarını görüntülemek için yapılan Fiberoptik Bronkoskopi işlemi sırasında, Yurteri’nin sağ akciğerinde, bulunduğu hava yolunu kapatan bezelye tanesi görüldü.

Bezelye yapılan operasyonla akciğerden çıkarıldı. Ardından hastaya Coil tedavisi yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Uğurlu, akciğere yabancı cisim kaçmasının genellikle çocuklarda beklense de düşük oranda yetişkinlerde de görülebildiğini ifade etti.

Uğurlu, bezelye tanesi olması nedeniyle küçük bir hava yolunda tıkanıklığa yol açarak hastada bulgu vermeyen yabancı cisimlerin, öksürük, balgam, hırıltı gibi yakınmalara ve zatürre, akciğerde sönme gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı