REKLAMI GEÇ

Denizli’de gıda işletmelerine Ramazan denetimleri

Denizli’de gıda işletmelerine Ramazan denetimleri

Denizli’de Ramazan ayı dolayısıyla gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirilen denetimler sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2022 Perşembe, 12:46

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayı nedeniyle ekmek fırınlarına ve pastanelere yönelik sürdürülen denetimler devam ediyor.

Tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya’nın da katıldığı denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılırken, işletme sahipleri ve çalışanları da gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendiriliyor.

Tüketimi artan ekmek, pide, tatlı, süt ürünleri gibi ürünlerin üretiminin ve satışının yapıldığı işletmelere denetimler gerçekleştiriliyor.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada vatandaşların tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yapılan çalışmaların Ramazan ayında daha fazla önem kazandığı ifade edilerek, “Resmi kontrol ve denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı ve bayram boyunca da aralıksız devam edecek.  Yapılan denetimler esnasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda Mevzuat dahilinde işlem başlatılmaktadır. Ramazan ayı süresince tüketimi artan ürünlerin özellikle ekmek, pide, unlu mamüller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb. üretimini/satışını yapan işletmelerin denetimlerine ağırlık verilmekte ve gıda işletmelerinde gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirmeler hassasiyetle yapılmaktadır. Gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini Bakanlığımız Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini istiyoruz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı