REKLAMI GEÇ

Denizli’de koronavirüs: Yoğun bakımların yüzde 64,5’i dolu

Denizli’de koronavirüs: Yoğun bakımların yüzde 64,5’i dolu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, içinde Denizli’ye dair bilgilerin de yer aldığı basın toplantısı düzenledi. Koca’nın toplantıda gösterdiği haritalara göre; yoğun bakım doluluk oranı yüzde 64,5, solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 41,5…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2020 Çarşamba, 21:24

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün, biz ve dünya virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor bir dönemdeyiz” diye konuştu.

Bakan Koca, “(Kovid-19) Virüsün iz sürücüleri olan filyasyon ekiplerimizin sayısı 6 binden 11 bin 238’e çıkmıştır.” dedi.

Koca, “Her gün ortalama 100 bin test yapılıyor. Artan yeni hasta ve ağır hasta sayısı bugüne kadar kimsenin tedavi almasına mani olmamıştır.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, “(Kovid-19 ile mücadele) İlk döneme kıyasla sağlık çalışanlarımızın yükü 4-5 kat artmış durumda” dedi.

Koca’nın açıklaması sırasında paylaştığı verilerden Denizli’nin bulunduğu bölümleri ayıkladık.

Bakan Koca’nın açıklamasına göre, Denizli’deki hastanelerin yoğun bakım doluluk oranı Türkiye ortalamasının üzerinde ve yüzde 64,54 oldu.

Bakan Koca’nın Denizli’ye dair gösterdiği ikinci haritada ise ventilatör (solunum cihazı) kullanım oranları görülüyordu. Denizli’deki ventilatör cihazlarının doluluk oranlarının ise yüzde 41,51 oldu.

Yorumlar

Enver Sağlık   -  Bağlantı 17 Eylül 2020, 10:57

Kimse yasaklara uymuyor ki, Bundan daha kötü olmamız normal değil mi?

ismail   -  Bağlantı 17 Eylül 2020, 10:55

denetleme yapıyoruz adı altında (şov, şov)meydan meydan gezip milletin maskesi ile oynayanların eseridir. etraflarında 50-60 kişilik gruplarla gezenlerin eseridir. garibanın düğününü sokak değip,1500-2000 kişilik nikah süsü altında düğünlerin eseri.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı