REKLAMI GEÇ

Denizlili esnaf Domuz Gribi’ne savaş açtı

Denizlili esnaf Domuz Gribi’ne savaş açtı

Denizli’de Gari Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Esnaf Mehmet Ökti, Domuz Gribi’ne (H1N1) savaş açtı. Ökti, insanları gribe ve soğuk algınlığına karşı koruyacağını söylediği, anti bakteriyel öğütülmüş üzüm çekirdeği tozunu Bayramyeri Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz dağıtacak.

/ DENİZLİHABER / 27 Ekim 2009 Salı, 16:53

Denizli’de Gari Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Esnaf Mehmet Ökti, Domuz Gribi’ne (H1N1) savaş açtı. 5 yıldan bu yana üzüm çekirdeği tozu üzerinde bilim adamlarının da desteği ile araştırmalar yaptığını anlatan Ökti, üzüm çekirdeğinin öğütülerek elde edilen unundan, bugüne kadar, bayatlamayan ve raf ömrü daha uzun olan ekmek, pasta, tatlı, lokum, simit üretti. Üzüm çekirdeği tozundan kahve de yapan Ökti, gelecek yıllarda hasta etmeyen dondurma ve üzüm çekirdeği gazozu üretimi de yapacak.

Televizyonlarda her gün Domuz Gribi ile ilgili haberler izlediğini ve çok üzüldüğünü anlatan Ökti, “Üzüm çekirdeğini üzümleri ile ünlü Çal, Bekilli, Buldan gibi ilçelerden topluyorum. Tamamen kendi ürünümüz ve doğal. Üzüm çekirdeği içinde barındırdığı besin değerleri mucizevî bir ürün. Öğütülmüş üzüm çekirdeği sade olarak tüketildiği gibi, pekmezle, yoğurtla, sütle veya balla da karıştırılarak tüketilebilir. Vücudun direncini arttıran üzüm çekirdeği, kılcal damarları da açıyor, antimikrobiyal ve antioksidan özelliği nedeni ile başta Domuz Gribi olmak üzere, tüm hastalıklara iyi geliyor. Düzenli kullanarak sağlıklı kalmak, hastalıklardan korunmak mümkün. İlaç olmayan üzüm çekirdeği tozumuz, tamamen doğal olduğu için de hiçbir yan etkisi yok. Bu ürün Denizlimizin ürünü, benim bundan para kazanmak gibi bir niyetim de yok. İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Onun içinde ücretsiz dağıtacağım. İsteyen herkes Bayramyeri’ndeki Gari Birlik Binası’na gelip ücretsiz öğütülmüş üzüm çekirdeği tozundan alabilir” dedi.

Ücretsiz dağıtacak
İnsanların sağlıklarını koruması için girip veya domuz gribi gibi hastalıklardan korunması için hiçbir yan etkisi olmayan üzüm çekirdeğinden bol bol tüketmesi gerektiğini anlatan Ökti, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak isteyenlere öğütülmüş üzüm çekirdeğini ücretsiz olarak dağıtacağını söyledi. Gelişim çağındaki çocuklar için de üzüm çekirdeğinin çok faydalı olduğunu anlatan Ökti, “Öğütülmüş üzüm çekirdeğini bizden ücretsiz alanlar, özellikle yapmadan önce bir çay kaşığı üzüm çekirdeği tozundan yutarak uykuya dalmalılar. Sütle yoğurtla, balla da üzüm çekirdeği tozu alınabilir. Sabah, öğle, akşam tüketilmesinde hiçbir sakınca yok. Gribe karşı üzüm çekirdeğini kullanmak isteyenler ise bir bardak sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı üzüm çekirdeği tozu, bir yemek kaşığı pekmez ve bir yemek kaşığı limon sıkarak yatmadan bir saat önce içmeli. Yatarken de bir çay kaşığı üzüm çekirdeği tozu dil üzerine konularak uykuya dalınmalı aynı işlem sabahta tekrarlanmalı. İnsanlar kendilerini iyi hissedecek, hastalıklardan kurtulacaktır” dedi.

Üzüm çekirdeği tozunun faydaları
Ökti, “Hiçbir yan etkisi olmayan markalı ve patentli ürün, üzüm çekirdeği tozu, düzenli kullanıldığında kansere karşı koruyucu olup, tümör oluşumunu engelleyebilir. Kolesterolü düşürüp, kalp-damar hastalıkları riskini azaltabilir. Damar sertliğini önler, kılcal damarları açar, migren ağrılarına iyi gelir, damarları daha sağlam hale getirir. Bacaklarda oluşan varislere karşı kullanılabilir. Kadınlarda göğüs kanserini önleyebilir, cilt kanseri oluşumuna engel olur. Antimikrobiyal özelliği sayesinde boğazdaki bademcik iltihabı, farenjit ve larenjite iyi gelir. Cildin bağdokusunda bulunan kollajen üretimini teşvik edip cildi gençleştirir. Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılıklarını azaltır. Gözdeki kataraka iyi gelir. Histamin salgısını azaltarak alerjiyi önleyebilir. Romatizmal hastalıklara iyi gelebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı