REKLAMI GEÇ

Denizlili tekstilci, üst düzey korumalı ‘anti bakteriyel’ maske üretti

Denizlili tekstilci, üst düzey korumalı ‘anti bakteriyel’ maske üretti

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs için maske kullanımı sık sık gündeme gelirken, Denizlili tekstil firması üst düzey koruma sağlayan, çok kullanımlık, anti bakteriyel kumaştan maske üretti. İlk etapta 10 bin adet üretilen maske kısa sürede tükendi, yeni üretimlere başlandı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 11 Mart 2020 Çarşamba, 14:00

Denizli’de kumaş üretimi yapan bir Evteks, 3 yıldır üzerinde çalışılan ve uluslararası bakteri testlerinden geçen yüzde 100 pamuktan antibakteriyel kumaş geliştirdi. Uluslararası patenti alınan ve Evolution Of Cotton (EOC) adı verilen kumaştan maske ve eldiven üretildi.

Yurtdışına sık seyahat edenlerin kullanımı için tasarlanan maske ve eldiven üreten firmaya korona virüs salgınından sonra daha çok maske talebi geldi.

Çin’de ortaya çıkıp binlerce kişinin ölümüne neden olan ve Türkiye’de de görülen korona virüs nedeniyle gelen maske ve eldiven taleplerinin ardından, 10 bin adet maske üretildi.

İnternet üzerinden yurt içinde perakende olarak satılan maske ve eldivenlerin , ilk 10 bin adedi satıldı. Kumaş, Türkiye’nin en inovatif kobisi ödülü, İstanbul Sanayi Odası çevre ödülü ve İstanbul Altın Değerler ödülünü alan kumaştan, 10 bin adet daha eldiven ve maske üretilmeye başlandı.

Evteks AR-GE ve üretim sorumlusu Ali Taner Özyurt, Denizli Haber’e yaptığı açıklamada, antibakteriyel koruma özellikli kumaş üzerinde 3 yıldır çalıştıklarını söyledi. Özyurt, maskenin tek kullanımlık maskeler gibi olmayıp yıkanıp tekrar kullanabildiğini, organik olduğunu ve bu yüzde de yoğun talep gördüğüne dikkat çekti.

Kumaşın uluslararası üst düzey 2 bakteri testinden başarıyla geçtiğini aktaran Özyurt, “Firma yöneticilerimiz yaklaşık 2 yıldır bu kumaştan yapılan ürünleri yurt dışı seyahatlerinde kullanıyordu. 2 bakteri testinden geçen kumaş zaten elimizde mevcuttu. Son bir ayda üretime yoğun bir talep geldi ve 10 bin adet ürettik. İnternet üzerinden tamamı perakende olarak satıldı. Şimdi de talep üzerine 10 bin adet daha üretiyoruz” dedi.

Yorumlar

Mehmet Urcan   -  Bağlantı 1 Mayıs 2022, 00:28

Bahçemdeki sondaj kuyusundan çıkan suyu filtreleme ihtiyacındayım; filtrelemede kullanabileceğim kumaştan arıyorum.
Bilgi lutfen. İyi bayramlar. Tlf: 5332142849 veya mail’de bekliyorum. M. Urcan

Senda   -  Bağlantı 3 Nisan 2020, 21:25

Kumas icin sirketle nasil iletisime gecebilirim?

Vedat yılmaz   -  Bağlantı 26 Mart 2020, 00:16

Maske kumaşı ve maske bilgi alabilirmiyim

Gökhan SERİN   -  Bağlantı 13 Mart 2020, 12:21

Firma ile iletişime geçebilmemiz mümkün mü?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı