REKLAMI GEÇ

Denizli’nin kanser taraması başarısı

Denizli’nin kanser taraması başarısı

Denizli, meme ve kolorektal kanser taramalarında yine önemli bir başarıya imza attı, hedef nüfus oranlarına göre Türkiye genelinde ilk 10’a girmeyi başardı. Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, hedeflerinin daha fazla kişiye ulaşmak olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2016 Perşembe, 16:54

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun haftalık değerlendirmelerine göre, 24-28 Ekim tarihleri arasında yapılan uygulamalar ışığında Denizli Halk Sağlığı, meme kanseri taraması çekim sayısında 9, kolorektal kanser taramasında numune alım sayısında ise 8. sırada yer aldı.

denizli-meme-kolorektal-kanser-taramasinda-denizli-ilk-10-1

Kanser taramalarında sistemli bir çalışma yürüten Halk Sağlığı Müdürlüğü, geçtiğimiz dönemlerde de benzer başarılara imza atmıştı.

Meme ve kolorektal kanser taramalarında elde edilen başarıyı değerlendiren Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, özverili çalışmalarından dolayı personeli kutladı.

Taramaların Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) ücretsiz olarak yapıldığını belirten Kılınçarslan, kadınların KETEM’e gelerek meme, kolorektal ve serviks kanserlerine karşı tarama hizmetinden faydalanabileceğini belirtti.

denizli-meme-kolorektal-kanser-taramasinda-denizli-ilk-10-2

Kanser taramalarında elde edilen başarıların önemli olduğuna dikkat çeken Kılınçarslan, “Hedefimiz, daha fazla kişiye ulaşabilmek. Taramadan geçmeyen kimsenin kalmamasını istiyoruz. Kanserde erken teşhisin önemini biliyor, ne kadar erken fark edilirse, hayat kurtarma oranlarının o derece artacağının bilincindeyiz. Vatandaşlarımızdan da KETEM’e gelmelerini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı