REKLAMI GEÇ

Sağlık tarihi kataloğunu hazırlayacaklar

Sağlık tarihi kataloğunu hazırlayacaklar

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde görevli tarihçi ve arşiv uzmanı Muzaffer Çetin, İbrahim Öztürk ve Mehmet Yağcı, Denizli’nin sağlık tarihini anlatan bir sergi açma ve aynı konuda bir katalog oluşturma çalışması yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2015 Pazar, 10:50

Tarihçi ve arşiv uzmanı Muzaffer Çetin, İbrahim Öztürk ve Mehmet Yağcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı’yı ziyaret ettiler. Osmanlı arşivlerinde Denizli’nin sağlık tarihiyle ilgili araştırmalar yaptıklarını söyleyen Çetin, Öztürk ve Yağcı, Arpacı’ya “Belgelerle Adli Tıp” kitabını ve cerrahlar ile ilgili padişah fermanını hediye etti.

Öztürk, yaptıkları çalışmaları da anlatarak, araştırma ve incelemelerini tamamlamalarının ardından Denizli’nin Sağlık Tarihi konulu bir sergi açacaklarını, bu konuda bir de katalog hazırlayacaklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ise, “Tarihi arşivlerimiz her alanda olduğu gibi sağlık alanında da gelecek çalışmalarımıza ışık tutmak adına önemli bilgiler, belgeler içermektedir. Denizlili hemşehrilerimizi Denizli’nin sağlık tarihi ile ilgili yaptıkları bu çalışmadan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı