REKLAMI GEÇ

Denizli’nin yanı başında omicron varyantı görüldü

Denizli’nin yanı başında omicron varyantı görüldü

Koronavirüsün bugüne kadarki en hızlı bulaşan varyantı olarak tanımlanan omicron varyantı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı kadarıyla ülkemizde de görüldü. Koca, 5 hastanın Denizli ile sıkı bağları bulunan İzmir’de görüldüğünü ancak endişelenecek bir durum olmadığını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2021 Pazar, 12:00

TBMM Genel Kurulunda, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçeleri kabul edildi.

Bütçe görüşmeleri sırasında koronavirüs hakkında bilgiler aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, omicron varyantının Türkiye’de görüldüğünü açıkladı, “Omicron varyantı var mıydı? Evet bizde var. Merak etmeyin. Şu ana kadar toplam 6 vakamız tespit edildi, 1’i İstanbul’da 5’i İzmir’de olmak üzere. Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayaktan takip edilen, herhangi bir sorunu olmayan hastalar. Omicron varyantıyla ilgili vatandaşımız bu anlamda tedirgin olmasın. Bu varyantla ilgili şu anki bilgiler, bulaştırıcılığı daha fazla olduğu ama etkisinin, ön bilgilerle daha düşük olabileceği şeklinde düşünüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın tedbirlere devam etmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı