REKLAMI GEÇ

DEVLET HASTANELERİ SÜNNET KLİNİĞİ GİBİ ÇALIŞTI

DEVLET HASTANELERİ SÜNNET KLİNİĞİ GİBİ ÇALIŞTI

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı devlet hastaneleri sünnet kliniği gibi çalıştı. Bu yıl devlet hastanelerinde 2 bin 733 çocuk sünnet edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2015 Perşembe, 10:42

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar gereği iki yıldır sünnetin sadece hekimler tarafından yapıldığını, Denizli’de birliğe bağlı hastanelerde geçen yılında 4 bin 783 çocuğun sünnetini yaptıklarını, bu yıl ise ocak ayından bu yana 2 bin 733 çocuğun sünnet edildiğini söyledi.

denizli-kale-devlet-hastanesi-sünnet-söleni-ic-1

Sünnetin sağlık koşullarına uygun, hijyenik bir ortamda yapılması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, Sünnet basit bir cerrahi işlem gibi görünse de gerekli koşullar sağlanmadığı takdirde ve uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında ciddi sorunlar doğurabilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için Denizli Devlet hastanesi’nde 7 üroloji uzmanı, 2 çocuk cerrahı, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 5 üroloji uzmanı 1 çocuk cerrahı, Acıpayam, Çivril ve Tavas Devlet hastanelerinde de birer üroloji uzmanı görev yapmaktadır” dedi.

denizli-kale-devlet-hastanesi-sünnet-söleni-ic

KALE’DE 70 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLECEK
Kale ilçesinde kaymakamlık ile işbirliği yaparak üç gün sürecek bir sünnet organizasyonu gerçekleştireceklerini de kaydeden Öztürk, ailelerinin ekonomik durumu iyi olmayan 19 çocuğun sünnet kıyafetlerinin Kale Kaymakamlığı tarafından sağlandığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı