REKLAMI GEÇ

Diş hastalıkları sağlık sorunu değil mi?

Diş hastalıkları sağlık sorunu değil mi?

Hükümetin son yıllarda sağlık sektöründe uyguladığı sistemi eleştiren Diş Hekimleri Odası Denizli Şubesi Başkanı İrfan Karababa, hükümetin diş ve diş eti hastalıklarını sağlık sorunu olarak görmediğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2008 Çarşamba, 00:00

Diş Hekimleri Odası Denizli Şubesi Başkanı İrfan Karababa, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısında, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi ve diş hekimlerinin sorunlarını gündeme taşıdı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Hükümetin diş ve diş eti hastalıklarını sağlık sorunu olarak görmediğini belirten Diş Hekimleri Odası Denizli Şubesi Başkanı İrfan Karababa, hükümetin son zamanlarda sağlık alanında yaptığı çalışmalar ile diş hekimliği hizmetlerini yok sayar hale getirdiğini belirtti. Karababa, hükümetin özel sağlık hizmetlerinde özel hastanelerin önlerini açarak, sağlık hizmetlerini, yüzde 80 oranında özel hastanelere kaydırdığını, diş tedavisini ise bu uygulamanın dışında tuttuğunu söyledi.  Karababa, “Bu durumda, diş hekimleri yok sayılmaktadır. Oysa halkın ağız ve diş sağlığı problemi, kamuda şu anda sunulan hizmet şekliyle çözülmeyecek kadar büyüktür. Ayrıca kamuda çalışan meslektaşlarımız da her gün ağırlaşan koşullarla karşı karşıya bırakılmaktadır” dedi.

Hükümetin bu uygulamaları ile sağlık sisteminde ayrımcılık yaptığını belirten Karababa, “Sağlık sektöründe ayrımcılık olmamalıdır. Tek bir hekimi bile sağlık sistemi dışına bırakmadan, kamu ve özel sektör ortak bir şekilde sağlık hizmeti vermelidir. Halkın sağlığı ön plana alınarak, sağlık konusunda önemli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Yaşanan bu tablo karşısında hem kamu hastaneleri, hem özel hastaneler hem de biz diş hekimlerinin yaşamış olduğu önemli sorunlar ortadan kalkacaktır” dedi.

Diş hekimlerinin yaşamış olduğu bu sorunu gündeme getirmek için önümüzdeki günlerde imza kampanyası da başlatacaklarını belirten Karababa, “Sesimizi duyurmak ve halkımızın sağlığını gündeme getirmek için önümüzdeki günlerde bir imza kampanyası başlatmayı düşünüyoruz. Topladığımız bu imzalar, Sağlık Bakanlığı’na gönderilecektir. Konuyla ilgili olarak halkımızın destek olmasını ve sağlık sektöründe yaşanan bu haksız duruma müdahale etmesini istiyoruz” dedi.   

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı