REKLAMI GEÇ

Diş Hastanesi’ne endodonti uzmanı atandı

Diş Hastanesi’ne endodonti uzmanı atandı

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne endodonti uzmanı ataması yapıldı. Endodonti Uz. Dr. Meryem Bayam, hastanedeki görevine göreve başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2016 Perşembe, 10:12

Endodonti uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Uz. Dr. Meryem Bayam, uzmanlık alanı endodontinin “diş pulpasına kadar ilerlemiş olan problemler ile ilgilenen ve tedavisini yapan diş hekimliği dalı” olduğunu ifade etti.

Halk arasında kanal tedavisi olarak bilinen diş hastalıklarının endodonti uzmanları tarafından tedavi edildiğini anlatan Bayam; “ Kanal tedavisi çürüğün sinire kadar ulaşması ya da darbe sonucunda kırılan dişte açığa çdenizli-endontine-uzmani-goreve-basladi-icıkan sinir dokusunun köklerdeki siniri de kapsayarak çıkarılması ve biyo uyumlu maddelerle dişin doldurulması işlemidir. İşlemden beklenen fayda dişin bütünlüğünü tekrar geri kazandırmaktır. Kanal tedavisi ihtiyacı olan dişe tedavi uygulanmadığı takdirde madde kaybına bağlı olarak o dişte kırılma oluşabilir. Bunun dışında çene kemiğinde apse oluşabilir. Enfekte olmuş bir dişin tedavisi 4-5 seans sürebilir. Her yaş grubundan hastaya uygulanabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı