REKLAMI GEÇ

DOKTOR BU NE?

DOKTOR BU NE?

Denizli Devlet Hastanesi yataklı servislere hastaların yararlanması düşüncesiyle kitaplıklar oluşturdu. Bir iki sosyolog kitabının dışında tercih edilen yazarların dini kimliği dikkat çekiyor. Hastane yönetiminin tercihinin aşırı İslamcı gazetelerin köşe yazarlarından Fettullahçılara, Şeyh sıfatıyla anılanlardan İslam ulemalarına kadar değiştiği göze çarpıyor.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2008 Cuma, 01:00

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği hastaların sözde bilgilendirilmesi amacıyla servis katlarına kitaplıklar oluşturdu. Ancak seçilen kitaplar oldukça düşündürücü. Bir iki sosyologun insan ilişkileri kitaplarının dışında rafları dolduran kitaplarının yazarlarının ortak bir yanı var. Başhekimliğin bu kitaplıklarda islamcı yazarlar, ulemalar ve şeyhlere ait kitapları tercih ettiği gözleniyor.

Aşırı dinci Vakit Gazetesi yazarı ve Hilal TV’nin kurucusu Mustafa İslamoğlu, Şeyh Sadi, ve Saidi Nursi’nin Destanlanlaşmış Hizmeti isimli kitabıyla bilinen Halit Ertuğrul’un yanı sıra İ Senai Demirci, İsa Kayaalp, Yaşar Alptekin gibi İslamcı yazarlar ilk göze çarpanlardan.

Kendisi belirlemiş

Kitaplıklara konulan kitapların içeriklerinin ve yerlerin kendisi tarafından belirlendiğini anlatan Başhekim Canural, “Hastanemizde kurulan kitaplıklarda bulunan kitapların içerikleri ne olması konusunda bir kaygımız yok. Tabiî ki yine toplumun ahlaki değerleri ve gelişmeyi sağlayan kitaplara yer vermeye çalışıyoruz. Şuanda dini kitaplar, Atatürk kitapları ve sağlık konusunda bilgi veren kitaplar bulunmaktadır. Kitaplığımızın geliştirilmesi için vatandaşlarımızın da bu konuda destek vermesini istiyoruz” dedi.

Din tacirliği yapılıyor

Hastanede yaşanan bu duruma tepki gösteren Denizli Eğitim-İş Sendikası Basın Yayın Sekreteri Aytekin Kapısız, hastanenin kitaplığında bulunan dini kitapların Cumhuriyet kazanımları ve devrim yasalarına aykırı olduğunu belirtti. Kitaplıkta bulunan dini kitapların yazarları ve hangi fikir doğrultusunda konulduğu konusunda da sıkıntıların yaşandığını belirten Kapısız “Kitaplıklara bakıldığında kitapların çoğunun dini kitaplardan oluştuğu görünmekte. Yaşanan bu durum Cumhuriyet kazanımları ve devrim yasalarına karşı yapılmış aykırı bir çalışmadır. Böyle bir kitaplık yapıldığı zaman mutlaka bir eğitimciden yardım alınması gerekmekteydi. Şuanda yapılan bu çalışma amacın kitaplık oluşturmak mı yoksa insanları dine yönlendirmek mi konusunda kuşkularımız bulunuyor” dedi.

Dua ile mi tedavi edecekler?

Sağlık Emekçileri Sendikası Denizli Şube BaşkanıŞonal Akyol kitaplık uygulamasına ilginç bir yaklaşımla değerlendirdi. “Bu insanların bilme inanmadıklarını biz biliyorduk. Hastaların işi hakikaten Allaha kaldı. Çünkü hastane yönetimlerinde artık tedavi odaklı bir anlayış kalmadı. Sağlık bir ticari meta olarak ele alınıyor. Parası olmayanları da ilahi güçlerle mi tedavi etmeye çalışıyorlar bilmiyorum” diye konuşan Akyol, konu ile ilgili çok sayıda şikayet ve eleştiri aldıklarını belirtti. Kitaplık uygulamasıyla ilgili olarak başhekimlikle görüşeceklerini vurgulayan SES Başkanı Akyol, “”Eğer kitap bulamıyorlarsa bir kampanya düzenleyelim. Bu kitaplıkları kültürel açıdan zenginleştirelim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı