REKLAMI GEÇ

Doktor cinayetine beyaz isyan

Doktor cinayetine beyaz isyan

Gaziantep’te doktorun bıçaklanarak öldürülmesi Denizli’de üç ayrı eylemle kınandı, doktorlar taleplerini yineledi. Bazı doktorlar eylemde gözyaşlarını tutamadı.

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2012 Perşembe, 17:08

Denizli’deki çeşitli hastanelerde çalışan doktorlar, Gaziantep’de cinayete kurban giden Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 500 doktor, sağlık çalışanlarının uğrağı şiddeti önlükleriyle yürüyüş yaparak protesto etti. Dün Denizli’deki çeşitli hastanelerde çalışan yüzlerce doktor, Dr. Ersin Arslan’ın Gaziantep’de hasta yakını tarafından öldürülmesini iş bırakarak protesto etti.

Beyaz önlükleriyle cinayete isyan eden doktorların eylemi ilk olarak Denizli Devlet Hastanesi’nde başladı. Daha sonra Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan doktorlar, son olarak da Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti iş bırakarak protesto etti.

Eylem boyunca doktorlar, acil hastalara müdahale dışında çalışmadı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan protesto ve işi bırakma eylemine Denizli Tabip Odası, Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası ve sendikalar da destek verdi. Oda ve sendika başkanları da yaptıkları açıklamalarda olaya tepki gösterdi.

PAÜ Hastanesi’nde çalışanlar adına konuşan Göğüs Cerrahi Servisi’nde görevli Doç. Dr. Gökhan Yüncü, Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın görevini yaparken bıçaklanarak öldürülmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Sağlık alanında yaşanan bu cinayet sağlık alanında yaşananlarla ilgili derslerle doludur. Birincisi hastaların algılarının çarpıtılması ve kışkırtılması, ikincisi yetkililerin sağlık çalışanlarını küçültücü, aşağılayıcı, değersizleştirici açıklamaları ve tutumlarının yarattığı olumsuz sağlık ortamı, üçüncüsü sağlık hizmetlerinde yaygınlaşan piyasa ilişkilerinin hastaları müşteri haline getirmesi ve sağlık hizmetlerinde müşteri taleplerinin belirleyici hale gelmesi” dedi.

Yüncü, yaşananların doğası gereği şiddeti peşinden getirdiğini söyleyerek, “Ne yazık ki, son yaşanan cinayet bu sürecin bir parçasıdır. Hasta hakkı ve doktor hakkı dengeleri bozulmuş durumda. Hekimin düşman olarak görüldüğü, silahlarla saldırıldığı bir durumda göğüs cerrahisi gibi riskli branşlarla uğraşan hekimler olarak bu riski alabilir miyiz diye düşünebiliriz. Bu duruma geldik artık” dedi. Açıklamaların ardından eyleme katılan 500’ye yakın doktor ve sağlık çalışanı beyaz önlükleriyle hastane önünde Rektörlük Binası’na kadar yürüyerek sağlıkta şiddeti protesto edip, Rektörlüğe sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen dilekçe verdiler.

Yorumlar

huseyin yitik   -  Bağlantı 26 Nisan 2012, 11:04

ne oldu beyler doktorlara

herkes hakettigini aliyor

bazi doktorlar bazi hemseriler istisna

gittinizmi hic doktor muanehanesine veya hastenede eger hasta sifatiyla doktorun karsisinda duruyorsaniniz sizi insan gözüyle bile bakmiyor yani su daglari ben yaratiim gibi görüyolar
hic yoktan kimse kimseyi hirpalamaz
birazda insanlari insan gözüyle baksinlar biraz gidin hastanelere bakin karsilarina alip muatab oluyolarmi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı