REKLAMI GEÇ

Doktorlar bugün iş bıraktı

Doktorlar bugün iş bıraktı

Denizli’de bir grup doktor ve sağlık çalışanı, TBMM’de bugün görüşülen ‘Tam Gün Yasa Tasarısı’nı protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi düzenledi. Denizli Devlet Hastanesi’nin poliklinik girişindeki eyleme, yaklaşık 30-40 sağlık çalışanı ve doktor katıldı.

/ DENİZLİHABER / 19 Ocak 2010 Salı, 16:44

Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarıyı protesto etmek için eylem yaptıklarını açıkladı. Çağırgan, “Bu tasarı, sağlık çalışanlarının ücretlerinde kalıcı ve emekliliğe yansıyan bir düzenleme içermemekte, halkı ve hastaları da hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmaktadır. Hekim ücretleriyle ilgili kamuoyuna yansıtılan rakamlar, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Sağlık çalışanlarını, geçinebilmek için 7 gün 24 saat çalışmaya zorlayarak hasta güvenliğini tehlikeye atmaktadır” dedi.

Tasarıya başından itibaren karşı çıktıklarını belirten Tabip Odası Başkanı Çağırgan, “Karşı çıkmakla yetinmedik, alternatif talep ve önerilerimizi yetkililere defalarca ilettik. Bu yasayı destekleyen sağlık çalışanlarını temsil eden herhangi bir örgüt var mıdır? Açık ki siyasi iktidar, sağlık çalışanlarının sesine kulak vermek yerine kendi programını okumaya devam etti” diye konuştu. Doktorlar da alkışlarla eyleme destek verdi.

Bu arada, bir vatandaş, ‘Tam Gün Yasa Tasarısı’nı destekleyerek, “Akşama kadar burada doktorların çalışması iyi bir şey. Ya hastanede çalışacak ya muayenehanede. Parası olan var, olmayan var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı