REKLAMI GEÇ

Doktorlar akciğer hastalıklarını tartıştı

Doktorlar akciğer hastalıklarını tartıştı

Denizli Tabip Odası ve Türk Toraks Derneği tarafından organize edilen “Mesleki Akciğer Hastalıklarında Tanı Tedavi ve Maluliyet” konulu toplantı, Denizli Tabip Odası’nda yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2015 Çarşamba, 09:52

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem ve Türk Toraks Derneği İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Can Sevinç’in oturum başkanlığında yapılan toplantıda, Düzce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Peri Arbak, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Akgün ve Doç. Dr. Fatih Alper, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma Evyapan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Prof. Dr. Figen Atalay mesleki akciğer hastalıklarının tanı ve tedavisine yönelik sunum yaptılar. Ağırlıklı olarak işyeri hekimleri ve göğüs hastalıkları uzmanlarının katıldığı toplantı hekimler tarafından ilgi ile izlendi.

Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Süreyya Tan ise, işyeri hekiminin meslek hastalıklarındaki rolünü anlattı.

Toplantıyla ilgili değerlendirme yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, Denizli’nin tekstil, giyim, gıda, kablo ve mermer işletmelerinin yoğun olduğu bir sanayi şehri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Önem, “Bu nedenle ilimizde görev yapan işyeri hekimlerimizin mesleki akciğer hastalıkları konusundaki eski bilgilerini tazelemek, yeni bilgileri paylaşmak için bu toplantıyı organize ettik. Mesleki akciğer hastalıkları alanında yıllardır çalışma ve toplantılar yapan hocalarımıza ev sahipliği yapmaktan Denizli Tabip Odası olarak onur duyduk. Denizli Tabip Odası olarak hekimlerin iyi hekimlik mücadelesinde özlük haklarımızın düzeltilmesi için yaptığımız çalışmalarla birlikte bilimsel toplantılar düzenleyerek bilime katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu çabamıza toplantılarımıza katılarak destek olan hekim arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı