REKLAMI GEÇ

DOKTORUN FIRST LADY İSYANI

DOKTORUN FIRST LADY İSYANI

Vali Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen’in Beyağaç ziyareti sırasında Valilik onayıyla iki doktorun ilçeye günü birlik görevlendirildiği ortaya çıktı. Tabip Odası Başkanı Çağırgan, “Millet hastane kuyruğunda heba olurken bu şekildeki görevlendirmeler yazık değil mi?” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 6 Kasım 2009 Cuma, 18:13

Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen’in Beyağaç gezisi ile ilgili ortaya çıkan ilginç bir belge Denizli Tabipler Odası Başkanı’nı isyan ettirdi. Bayan Erkmen’in Beyağaç’ta çeşitli açılışlar gerçekleştirmek ve temaslarda bulunmak üzere Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ile birlikte gerçekleştirdiği program için iki doktorun ilçeye geçici görevlendirdiği ortaya çıktı.

MÜDÜR İSTEMİŞ VALİ YARDIMCISI OLUR VERMİŞ
First Lady’e iki doktor nezareti uygulamasının belgesi de var. Denizli Valiliği Makamı’na İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş imzasıyla gönderilen yazılı başvuruda, Bayan Erkmen’in ziyaret günü Çameli’ye Denizli Devlet Hastanesi’nden iki doktorun görevlendirilmesi talebinde bulunuluyor. Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci’nin olur imzasının bulunduğu yazışmayla iki doktorun First Lady için ilçeye görevlendirilmesi ise Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan’ı isyan ettirdi.

Tabip Odası Başkanı Tepkili
Vali eşinin kamu görevlisi olmadığını söyleyen Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan, görevlendirmede kamu yararı olmadığına dikkat çekerken olayın camiayı üzdüğünü söyledi. “Beyağaç Kaymakamlığı’nın talebi üzerine görevlendirme istense itirazımız olmaz. Görevlendirme yazısında özellikle, Nevhilal Erkmen Hanımefendi’nin yapacağı ziyaret nedeniyle iki doktorun istendiği açıkça belirtiliyor. Vali’nin eşi kamu görevlisi değildir. Millet hastane kuyruğunda heba olurken bu şekildeki görevlendirmeler yazık değil mi?” diye konuştu.

Suç duyurusunda bulunulacak
Konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Başkan Çağırgan, “Geçici görevle Beyağaç’a görevlendirilen iki doktor arkadaşımız bir tane hastaya bakmadan geri döndüler. Denizli Devlet Hastanesi’nin yükünü herkes biliyor. Çameli ve Çal ilçelerine geçici görevle çocuk doktorları gidiyor, vardiyalar oluyor. Bu görevlendirme yazısında kesinlikle kamu yararı yoktur ve görevlendirme yazısını yazan ile olur verenler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Vali Erkmen, “Eşim çay içmeye mi gitti?”
Tabip Odası’nın isyanı üzerine açıklama yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, eşinin vali yardımcısı ile kaymakamın da katıldığı resmi törene katılmak üzere ilçede bulunduğunun altını çizdi. Usulsüzlüğün söz konusu olmadığını söyleyen Erkmen, “Eşim için görevlendirme yapılması söz konusu değildir. Zaten Beyağaç’ta resmi bir takım etkinlikler vardı, eşim de toplum yararına bir takım çalışmalara katkıda bulunmak için bu ilçemize gitmiştir. Eşim Bayağaç’a çay içmeye gitmedi. Tabip Odası’nın suçlamalarını yadırgıyorum” diye konuştu.

Belgede ne yazıyor?
İl Sağlık Müdürü Dr.Erdoğan Taş, 27 Ekim 2009 tarihinde 21509 sayılı görevlendirme yazısı çıkardı. Taş, Denizli Valiliği’nin oluru için çıkardığı yazısında, “Sayın valimiz Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen Hanımefendi, 2 Kasım 2009 tarihinde Beyağaç ilçe gezisi yapacağından, Denizli Devlet Hastanesi’nin 26 Ekim 2009 tarih ve 8554 sayılı yazılarında isimleri belirtilen Dahiliye uzmanı Dr.Ruhiye Topçu ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Halil Mıhçı’nın 2 Kasım 2009 tarihinde Beyağaç Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevlendirilmelerini arz ederim” ibaresi kullanıldı. Valilik makamı adına olur imzasını ise Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci attı.

First Lady Çameli’ye niye gitmişti?
Bayın Nevhilal Erkmen, 2 Kasım 2009 tarihinde Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ve beraberindeki heyetle birlikte Sazak Köyü ilköğretim okulu öğrencilerini ziyaret etti. Bayan Erkmen, ana sınıfında öğrenim gören çocuklara kitap ve oyuncak hediye etti. Bayan Erkmen, ayrıca Sazak Köyü’nde yaptırılan köy konağının açılışına da katıldı. Bayan Erkmen, Kapuz Köyü’nde geçtiğimiz yıl şehit olan Halil İbrahim Arılık’ın ailesini de ziyaret etti. Şehit babası Duran Arılık ve şehit annesi Elife Ayşe Arılık tarafından karşılanan Bayan Erkmen, burada bir süre şehit ailesiyle görüştü. Bayan Erkmen daha sonra Beyağaç Kaymakamlığı tarafından başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde çevre temizliği yapan 10 kursiyerin çalışmalarını yerinde inceledi. Beyağaç Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Bayan Erkmen’e Beyağaç’ta bulunan Karagöl’ün tablosunu hediye etti. Bayan Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra Beyağaç Kaymakamlığı ve İşkur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kuaförlük Kursu’nu gezerek kursiyerlerle bir araya geldi, Beyağaç Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.Nevhilal Erkmen ile beraberindeki heyet, Beyağaç Toplum Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı