REKLAMI GEÇ

EN ZOR ÖDÜL!

EN ZOR ÖDÜL!

Denizli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törenle beyin ölümü gerçekleşen vatandaşların organ nakline izin veren ailelerine plaket verildi. Törende, yakınlarını hatırlayan aileler duygulu anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadılar.

/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2010 Salı, 18:58

Denizli Devlet Hastanesi, 03-09 Kasım Organ Nakil Haftası nedeniyle hastanede beyin ölümü gerçekleşip, organ nakline izin veren aileler için plaket töreni düzenledi. Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Başhekim Ramazan Canural, 2004 yılından bu yana 97 hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini, bunlardan 30’unun organlarının bağışlandığını söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de organlarını bağışladığını ifade ederek, “Organ bağışında bulunarak yeni hayatlar kazanabiliriz. Herkesi organlarını bağışlamaya davet ediyorum” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Çağatay Aydın, Diyaliz hasta sayasının arttığını söyleyerek, “Türkiye’de 2008 yılına göre diyalize giren hasta sayısı 55 bin civarındaydı. Bu hastaların çoğunluğu organ nakli bekliyor. Diyalize giren hasta sayısı her yıl yüzde 10 oranında artıyor. Organları bağışlanan donör sayısı ise çok düşük. Dünyada en çok organ bağışı İspanya’da yapılıyor. Türkiye’nin bu konuda gideceği daha çok yol var” dedi.

İl Müftü Vekili Kazım Tekkoyun ise, organ bağışına dinen izin verildiğini söyleyerek, “Halkımızda organ bağışı konusunda din ne diyor diye endişe var. Organ nakli konusunda din cevap veriyor mu diye çok soruyorlar. ‘Karaciğerimi verdim o kişi günah işlerse cehenneme giderse. Böbreğimi verdim, verdiğim kişi kötü biri olursa. Ben içki içmedim ama organımı verdiğim kişi içki içirse ne olur bunun zararı olmaz mı’ diye soruyorlar. Peşinen söyleyeyim bunun hiç bir zararı olmaz. Din bu konuda izin veriyor öldükten sonra zaten toprak oluyorsunuz. İnsanlar öldükten sonra işin dini açısından bakarsak, toprak olurlar, çürürler. İnancımıza göre tekrar dirilmek esastır. Ölüm yeni bir hayatın başlangıcıdır. Allah bizleri tekrar yaratırken, yeni bir yaratılışla yaratacaktır. Bunun iyi anlaşılması lazım. Dünyadaki vücudumuzun orada işe yaracağını düşünmememiz lazım” diye konuştu.

Duygulu anların yaşandığı törende 2010 yılı içinde beyin ölümü gerçekleşip, organları bağışlanan Erdal Kaya, Esra Şahbalı, Melisa Nafiye Özkurt, Suat Özdemir, Azmi Yalınkaya, Servet Bay ve Davut Korkmaz’ın ailelerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Gözyaşlarını tutamayan aileler salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı