REKLAMI GEÇ

Esin Aysan: İnsanlar ilaçla hayatta kalıyor

Esin Aysan: İnsanlar ilaçla hayatta kalıyor

Gıda Mühendisleri Odası Denizli İl temsilcisi Esin Aysan, maddi imkanları yetersiz olan binlerce insanın hayati gıda maddelerine ulaşamadığını dikkat çekti. Birçok hastalığın nedeni olarak da dengesiz beslenmeyi gösteren Aysan, “Binlerce insan ilaçla hayatta kalıyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2009 Cuma, 17:30

Gıda Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilciliği ve PAÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Gazi Bulvarı’nda açtıkları standa 5 bin broşür dağıtarak, vatandaşları bilinçli beslenmeleri konusunda uyardı. Besin maddelerin korunması, ambalajlanması gibi konuların yer aldığı broşürde, gıda katkı maddelerine de dikkat çekildi.

Denizli İl Temsilcisi Esin Aysan, vatandaşların bilinçli tüketim konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. Bu konuda halkı bilinçlendirmek amacıyla 5 bin broşürün dağıtımının yapıldığını söyleyen Aysan, Türkiye’nin en büyük sorununun ise dengeli beslenememe olduğunu dikkat çekti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle insanların gıda maddelerine ulaşımında zorlaştığını ifade eden Aysan, “Temel gıda maddelerine ulaşmada sıkıntılar yaşanıyor. Birçok hastalık dengeli beslenememekten kaynaklanmaktadır. Bu nedenle hastaneler dolup taşıyor. Günümüzde ilaç tüketiminin de artmasının nedenleri arasında dengeli beslenememe önemli bir yer tutmaktadır. Çok sayıda insan ilaçla yaşamını sürdürüyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı