REKLAMI GEÇ

Fast-food alışkanlığını bırakın!

Fast-food alışkanlığını bırakın!

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mahmut Tekin, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Fast-food alışkanlığından uzaklaşın” çağrısında bulundu

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2014 Pazartesi, 09:36

Dr. Tekin, Dünya Kalp Günü ile ilgili açıklamasında, “Kalp ve damar hastalıkları küresel olarak bir numaralı ölüm sebebidir. Dünyada her 3 kişiden 2’si bulaşıcı olmayan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Bulaşıcı olmayan hastalıklar içerisinde ise her 3 kişiden biri ( 17.3 milyon kişi ) kalp ve damar hastalıklar nedeniyle ölmüştür. Bu ölümlerin 7.3 milyonu kalp krizine bağlıdır” dedi.

ÖLEN 5 KİŞİDEN 2’Sİ KALP-DAMAR HASTASI
Türkiye’de 2013 yılında ölen her 5 kişiden ikisinin kalp-damar hastalığına bağlı nedenlerden öldüğünü vurgulayan Dr. Tekin, sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün kullanımı ve alkol kullanımı ile stres koroner kalp hastalığının yüzde 80’inden sorumlu olduğunu açıkladı. Kardiyovasküler hastalıkların çoğu risk faktörleriyle mücadele edilerek engellenebileceğini de belirten Tekin, şu tavsiyelerde bulundu: “Tütün kullanımının bırakılması, diyette tuz kısıtlaması, sebze-meyve tüketilmesi, düzenli fiziksel aktivite, alkolün zararlı kullanımından kaçınılmasının kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı gösterilmiştir. Ayrıca hipertansiyon, diyabet ve yüksek kan lipidlerinin tedavisi de kardiyovasküler riski azaltır. 30 yaş üstü her birey için kardiyovasküler riskin hesaplanması ve varsa davranışsal risk faktörlerine uygun müdahaleler ile kalp krizi, inme, kalp yetmezliği ve diğer komplikasyonların gelişmesini önleyebilecek tedbirlerin alınması, hekim tavsiyelerine uyulması önemlidir.”

“FAST-FOOD’DAN UZAK DURUN”
Denizlilileri fast-food alışkanlığından uzaklaşıp annelerimizin sağlıklı, sebze ve meyve ağırlıklı mutfak geleneğine sahip çıkmaya davet eden Dr. Tekin, kalp sağlığını korumak için “Her gün düzenli yürüyüş yapın” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı