REKLAMI GEÇ

GECE YARISI KOL VE BACAK AĞRILARI İLE Mİ UYANIYORSUNUZ?

GECE YARISI KOL VE BACAK AĞRILARI İLE Mİ UYANIYORSUNUZ?

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Mustafa Çam özellikle geceleri kol ve bacaklarda görülen tarif edilmesi zor nahoş hislerin uyku düzenini bozduğunu bu tür rahatsızlığı olan hastaların en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2011 Çarşamba, 16:05

Huzursuz bacak sendromu, bacaklarda derinden gelen tanımlanması güç rahatsız edici hisler, hareket ettirme isteği ve hareketle rahatlama olarak tanımlandıran Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Mustafa Çam, rahatsızlığın daha çok geceleri ortaya çıktığını söyledi.

Çam huzursuz bacak sendromunda uygulanan tedavinin başarılı olmasına karşın çoğu hastanın tedavi olmaya gelmediğini belirterek şöyle devam etti: “ Huzursuz bacak sendromu her zaman öncelikle bacaklarda başlar, sonrasında kollara da yayılabilir. Bu rahatsız edici hisler sonucu, bacak ve kollarını hareket ettirme isteği olur. Ayrıca yanma, karıncalanma, batma, çekilme, içten baskı, sıkışma, kan çekilmesi, kan toplanması, iğnelenme, şişme gibi belirtileri görülebilir. Ülkemizde yapılan çalışmalarda sigara içenler, kadınlar ve yüksek rakımlı bölgelerde yaşayanlarda huzursuz bacak sendromu daha çok görülmektedir. Her yaşta başlayabilir. Çoğu hastada yaşla birlikte hastalık da ağırlaşır. Özellikle orta ve ağır düzey hastalıkta, yaşam ve uyku kalitesi belirgin olarak bozulur. Anemi, demir eksikliği, böbrek yetmezliği, gebelik, dikkat eksikliği, hiperaktivite, sigara ve Parkinson hastalığı olan kişilerde huzursuz bacak sendromu daha çok görülür” dedi.

Uzm. Dr. Mustafa Çam tedavisi genellikle başarılı şekilde yapılabilen bu hastaların, ne yazık ki tanılarının farkında olmamaları nedeniyle düşük uyku ve yaşam kalitesiyle yaşamlarını sürdürmekte olduğunu bildirdi.

Yorumlar

Çiğdem   -  Bağlantı 19 Mayıs 2020, 00:36

Kolların bacaklarımda yatağa girfiyimde çok agrım oluyor hapla bengay duruyorum çok ağrı kesici içiyorum ne yapmam gerekiyor arkol aldımmı hiç agrım olmıypr

Ercan   -  Bağlantı 19 Haziran 2018, 09:04

Sol kolum gece omuzdan parmaklara kadar aşırı ağrıyor zonkluyor resmen norolejiye gittim bütün sinir testlerine bakıldı normal. Fizik tedaviye gittim sitresden sır dendi ilgilenilmedi yardımcı olun + kemikler çatır çatır ötüyor

şerafettin esen   -  Bağlantı 28 Aralık 2014, 11:30

uykuda kollarım bacaklarım ve başımın üst kısmı ağrıile kalkıyorum gece 10 kez kalkıyorum uykudan kalkınca ağrılarım geçiyor boyun fıtığı amaliyatı oldum geçmedi bileklerden karper tüner amaliyatı dediler oldum geşmedi ne olur yardım istiyorum ..

sevcan   -  Bağlantı 21 Eylül 2014, 09:38

geceleyin bacağım ve kolum sızlıyor ani bir hareket yapınca geri gidiyor bunun nedeni ne olabilir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı