REKLAMI GEÇ

Genç kadın karanfil çiğnerken canından oluyordu

Genç kadın karanfil çiğnerken canından oluyordu

Baş ağrısı nedeniyle ağzına attığı karanfili çiğnerken nefes borusuna kaçıran genç kadın ölümden döndü. Karanfil bulunduğu yerden Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyonla alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2019 Salı, 16:02

Karanfil çiğnerken nefes borusuna kaçıran genç kadın, ölümden döndü. Nefes alırken güçlük çektiği için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giden kadın yapılan tetkikleri sonucu karanfilin bulunduğu yer tespit edildi ve başarılı bir operasyonla alınarak, sağlığına kavuşturuldu.

PAÜ Göğüs Hastalıkları Ana Bilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Uğurlu, bu tür vakalarda tıkanıklık sonrasında zatürre gibi komplikasyonlarla karşı karşıya kalınarak rahatsızlığın ölümle bile sonuçlanabileceğinin altını çizdi. Uğurlu, “Hastanın polikliniğimizde alınan anamnezi ve tipik fizik muayene bulgusu ile karanfil yutmasından şüphelenilerek toraks bilgisayarlı tomografi görüntülemesi yapıldı. Görüntüleme sonucu tanıyı desteklemekteydi. Bu bulgularla hastaya hem kesin tanı hem de tedavi amacıyla Göğüs Hastalıkları Bronkoskopi Ünitesinde bronkoskopi işlemi yapıldı. Sağ akciğer alt lob bronşunda kahverengi yabancı cisim olduğu görüldü ve gerekli malzemeler kullanılarak yabancı cisim ( karanfil ) bulunduğu noktadan çıkarıldı” dedi.

Diğer taraftan Doç. Dr. Uğurlu; hastaya erken müdahale edilmemesi durumunda akciğerlerin büzüşmesi ve görevini yerine getirememesi, tıkanıklık sonrasında zatürre gibi komplikasyonlarla karşı karşıya kalınarak vakanın ölümle bile sonuçlanabileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı