REKLAMI GEÇ

Gurbetçi çift kilolarından PAÜ’de kurtuldu

Gurbetçi çift kilolarından PAÜ’de kurtuldu

Biri 147, diğeri 135 kilogram olan gurbetçi çift, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde 6 ay arayla obetize ameliyatı oldu. 6 ayda eşinin 40 kilogram vermesi, diğerine de ilham kaynağı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2019 Çarşamba, 11:42

Çağın hastalığı obeziteden kurtulanların sayısı her geçen gün artıyor. Başarı oranı yüksek operasyonlara imza atan Pamukkale Üniversitesi, 6 ay arayla Arman Çifti’ni de sağlıklarına kavuşturdu.

Operasyon sürecine ilişkin bilgi veren PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Dr. Muhammed Raşid Aykota, 147 kilograma ulaşan 30 yaşındaki Pınar Arman’ı Ocak ayında ameliyat ettiklerini söyledi. Bu operasyondan 6 ay sonra 135 kilogram olan 41 yaşındaki Cem Arman’ın da ameliyatını gerçekleştirdiklerini belirten Aykota, ”Çağın en korkulan hastalığı morbid obezitenin cerrahi tedavisinden elde edilen sonuçların yüz güldürücü olması nedeniyle operasyonlar son yıllarda artan sıklıkla yapılmaktadır” dedi.

Obezite ameliyatlarının yaklaşık 10 yıldır Pamukkale Üniversitesi’nde başarı ile uyguladıklarını ifade eden Aykota, Ege Bölgesi’ndeki en önemli merkezlerden biri olduklarını söyledi. Dr. Aykota, sadece Almanya değil birçok ülkeden de hastaları olduğunu, aynı zamanda sağlık turizmi için de hastaların Pamukkale Üniversitesi’ni tercih ettiklerini bildirdi.

ÖNCE EŞİ ZAYIFLADI SONRA KENDİSİ
Eşinin 6 ay gibi kısa bir sürede 40 kg verdiğini gözlemledikten sonra kendisinin de ameliyata karar verdiğini söyleyen Cem Arman, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı