Halkayla görüyor
Gözün saydam tabakasında meydana getirdiği yapısal değişiklikler nedeniyle ileri derecede miyop ve astigmata neden olan ‘Keratakonus’ hastalığına yakalanan Mehmet Güre, gözünün içine yerleştirilen ve polemetin metakrilat maddeden üretilen halka yardımıyla iki yıldır süren rahatsızlığından kurtuldu.
/ DENİZLİHABER / 2 Eylül 2008 Salı, 00:00
İstanbul, Ankara, İzmir dışındaki illerde pek fazla yapılmayan bir operasyona imza atan Akademi Göz Merkezi, yaklaşık iki yıldır görme bozukluğu çeken 19 yaşındaki Mehmet Güre’nin gözüne polimetin metakrilat maddeden üretilen bir halka yerleştirdi. Akademi Göz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cem Yıldırım, gözün saydam tabakasının yapısal olarak bozulmasından dolayı göze gelen ışınların göz içinde dağılamaması ve yüksek derecede miyop ve astigmata neden olmasıyla oluşan ‘Keratakonus’ adı verilen hastalığın, gözlük ya da lens ile tedavi edilemediğini söyledi.
Prof. Dr. Cem Yıldırım, önceki yıllarda bu hastalığın tedavisinin göz nakliyle mümkün olduğunu, ancak artık göze halka yerleştirilmesi ile bu hastalığın tedavi edilebildiğini söyledi. Göze halka yerleştirme operasyonunun, büyük merkezler dışında yapılmadığını belirten Prof. Dr. Yıldırım, yarım saat süren göze halka takılması operasyonunun ardından, göz nakli gerekliliğini ortadan kaldırarak hastaların gözlük ile görmesini sağladıklarını belirtti.