REKLAMI GEÇ

Hareketsiz yaşam kalp hastalıklarını tetikliyor

Hareketsiz yaşam kalp hastalıklarını tetikliyor

DDH Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Türkan Demir, hareketsiz yaşam ve fast food türü yiyeceklerin çok tüketilmesinin, özellikle gençlerde kalp damar hastalıklarını tetiklediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2008 Salı, 00:00

Kalp hastalığı hakkında bilgi veren Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Türkan Demir, 20. yüzyılın başından beri kalp hastalıklarının, ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Kalp rahatsızlıklarının, orta ve ileri yaş hastalığı olduğunu belirten Demir, buna rağmen, son yıllarda kalp rahatsızlıklarının gençlerde daha çok ortaya çıkmaya başladığını dile getirdi. Demir, koroner kalp hastalığının son zamanlarda gençlerde de yaygın olarak görülmesinin nedenini, hareketsiz yaşam ve fast food türü beslenmenin artmasına bağladı. Demir, “İnternetin hayatımıza çok hızlı bir şekilde girmesi, gençleri dış dünyadan çıkararak hareketsiz bir yaşama davet etmektedir. Bunun yanı sıra hazır yemek yeme alışkanlığının artması kalp hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle düzenli ve sağlıklı beslenme yollarına başvurarak, spor yapmayı ihmal etmemeliyiz. Çünkü kalbimiz en değerli organlarımızdan biridir. Onu koruyalım” diye konuştu.Olası kalp hastalıklarını önlemek için en yakın sağlık kuruluşlarında tansiyon, kolesterol ölçümünün yapılması gerektiğini belirten Demir, Denizli Devlet Hastanesi’nde tüm kalp hastalıklarının tedavi edildiğini ifade etti.

Bilinçli yapılan diyetin kalbi koruduğunu belirten Dr. Demir, “Diyet tedavisi, kalp hastalıkları riskini azaltır. Düşük yağ ve yüksek lifli diyet, kolesterol seviyesini düşürerek, kalp hastalıkları ve ölüm riskini azaltır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı