REKLAMI GEÇ

Hasta ziyaretlerine kısıtlama geldi

Hasta ziyaretlerine kısıtlama geldi

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sağlık kuruluşlarında özel önlemler alınmaya devam ediliyor. Sağlık Müdürü Berna Öztürk, koronavirüs önlemleri kapsamında hasta ziyaretlerine kısıtlamaya gidildiğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2020 Cumartesi, 12:53

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilin sağlık müdürlüklerine hasta ziyaretlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin yazı gönderildi.

İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, ziyaretçilerin ve hastaların sağlıklarının korunması amacıyla bir dizi önlem alındığını açıkladı. Kamu, üniversite ve özel hastanelerde yatan hastaların ziyaretçi ve refakatçilerine yönelik kararlar alındığını belirten Öztürk, uygulamanın Mart ve Nisan aylarını kapsayacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen uyarı yazısını da paylaşan Berna Öztürk, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Koronavirüs Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemize gelişi önemli ölçüde engellenebilmiştir. Yurt genelinde de alınan sıkı tedbirlere ek olarak temasın azaltılmasına yönelik; hastanede yapılan hasta ziyaretlerinin mart-nisan ayı boyunca mesai saatleri içerisinde yapılmamasına karar verildi. Mesai saatleri dışında belirlenmiş bir zaman içerisinde sadece hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilmesi, yoğun bakımda ve palyatif bakım servislerinde yatan hasta ziyaretlerinin yasaklanması, hasta refakat hizmetlerinin sınırlı sayıda tutularak mümkünse aynı kişi tarafından sağlanması benimsendi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı