REKLAMI GEÇ

Hastalara çağrı

Hastalara çağrı

DDH Başhekim Yardımcısı ve Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Dr. Nalan Gökalp, hastaların, Hasta Hakları Birimi’ne başvurmalarının, sağlık personelinin daha iyi ve kaliteli hizmet vermesini sağlayacağını belirterek, “Bu, bizim hizmet çıtamızı yükseltecektir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ekim 2008 Cuma, 00:00

Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Dr. Nalân Gökalp, 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Denizli Devlet Hastanesi’nde, Hasta Hakları Birimi’nin 2004’ten beri hizmet verdiğini belirten Gökalp, sorunlara yerinde ve zamanında çözüm üretmek için hizmet verdiğini ifade etti. Hasta Hakları Birimi’nin kuruluş amaçları hakkında bilgi veren Dr. Gökalp, “Hasta Hakları Birimi’nin kuruluş amacı hasta haklarının ihlal edilmediği, hekimini ve kurumunu seçebildiği, değiştirebildiği, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda güler yüzlü, nazik ve şefkatli bir hizmetle alabildiği, mahremiyete uyulduğu, hiçbir ayrım yapılmadan hastanemizde her türlü tıbbi tedavi ve her konuda bilgilendirildiği, onayının alındığı, kendisine sağlık hizmeti veren tüm personelin kimliklerini bilme hakkına sahip olduğu, inançlarına saygı gösterildiği bir sağlık hizmetine ulaşmak için faaliyet göstermektedir” dedi.

Gökalp, “Hastanemizdeki bu uygulamayla hak ihlaline uğrayan ve uğraması muhtemel olan başta psikiyatri hastaları ve özürlüler olmak üzere, tüm hastalar ve hasta yakınları korunmuş olup, sağlık hizmetlerinden beklentileri karşılanacaktır. Sağlık hizmetlerinin insan onuruna yakışır bir biçimde sunulması için hasta ve hasta yakınları ile sağlık personelinin eğitilmesi yönünde bir çalışma yapılmaktadır” diye konuştu.

Gökalp, hastaların Hasta Hakları Birimi’ne başvurmalarının, kendilerinin daha iyi ve kaliteli hizmet vermesini sağlayacağını belirterek, “Bu, bizim hizmet çıtamızı yükseltecektir. Ayrıca hastalardan gelen talepler üzerine gerekli düzenlemeler yapılarak hizmet kalitesinin artırılması hedeflenmiştir” dedi.

Hastaların herhangi bir sıkıntı ve aksaklıkla karşılaştıkları zaman Hasta Hakları Birimi’ne mesai saatleri içerisinde başvurabileceklerini söyleyen Gökalp, “Hastalar kendi haklarının ihlal edildiğini düşündükleri takdirde, rahatlıkla birimimize başvurabilirler. Hasta Hakları Birimimizde hastaların karşılaştıkları sorunun giderilmesi için hastaların şikâyetleri dinlenir, ortaya çıkan sorunlar çözülmeye çalışılır. Gerektiğinde, şikâyet konusu daha üst birimlere iletilir. Bu uygulamayla hak ihlaline uğrayan ve uğraması muhtemel olan psikiyatri hastaları ve özürlüler başta olmak üzere tüm hastalar ve hasta yakınları, korunmuş olup, sağlık hizmetlerinden beklentilerinin karşılanması, sağlanmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı