REKLAMI GEÇ

Bu hastalıktan korkmayın 4-5 ilaçla tedavi ediliyor

Bu hastalıktan korkmayın 4-5 ilaçla tedavi ediliyor

Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, tüberkülozun (verem) 4-5 ilaç ve 6-9 aya yayılan süreçte tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2016 Perşembe, 15:10

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “Dünya Tüberküloz Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, veremin dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ettiğini, dünya nüfusunun üçte birinin vücuduna verem mikrobu aldığı, bu mikrobu alanların yüzde 10’unun yaşamlarının bir döneminde verem hastası olma ihtimali bulunduğunu ifade etti.

Verem mikrobunun güneş görmeyen ortamlarda uzun süre canlı kalabildiğine dikkat çeken Arpacı, 5 yaş altındaki çocuklar, yaşlılar, HIV enfeksiyonu taşıyan, bağışıklığı baskılayan tedavi alan, silikoz, diabetes mellitus, kronik böbrek yetmezliği, lösemi, lenfoma ya da baş, boyun, akciğer kanseri, ideal vücut ağırlığının 90’ından daha az kiloda olanlar, sigara içenler ve alkol kullananların risk grubunu oluşturduğunu kaydetti.

Hastalığın “2-3 haftadan uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı, yorgunluk, halsizlik, balgam çıkarma, kan tükürme, nefes darlığı, göğüs ve sırt ağrısı” gibi belirtileri olduğunu anlatan Arpacı, “İki-üç hafta veya daha uzun süreli öksürük şikayeti olan herkes en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Bugün var olan ilaçlarla verem hastalarının hemen hemen hepsi başarı ile tedavi edilebilmektedir. Ülkemizde verem ilaçları Verem Savaşı Dispanserlerinde ücretsiz olarak verilmektedir. Dört veya beş ilaçla 6-9 ay süre ile tedavi verilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı