REKLAMI GEÇ

Hastane çalışanlarına iletişim eğitimi

Hastane çalışanlarına iletişim eğitimi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği, hastane çalışanlarına birbirlerinin ve hastalar ve yakınlarının psikolojilerini anlamaları için “Etkili İletişim ve Beden Dili” eğitim semineri düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2014 Cuma, 12:17

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Denizli Devlet Hastanesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğiyle organize edilen ‘Hastane çalışanlarının birbirlerinin ve hasta, hasta yakınlarının psikolojisini anlamaya yönelik beden dili ve etkili iletişim eğitimi” konulu ‘Eğitim Programı’ düzenlendi.

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 5 gün boyunca farklı gruplar halinde verilen eğitime, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Osman Acar, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Başhekim ve diğer idareciler ile Birliğe bağlı tüm sağlık tesislerinden yaklaşık 250 kişiyi bulan sağlık çalışanları katıldı. Eğitimlerde İletişim Uzmanı Cem Özüak, katılımcılara motivasyon teknikleri, stres ve stresle başa çıkma yolları, öfke kontrolü ve zor insanlarla başa çıkma yöntemleri hakkında verdi.

Özüak, “İnsanoğlu kelimelerle düşünür, karşılaştığı problemleri kelimelerle çözer. Bakış açımızı değiştirdiğimizde kelimelerimizi de değiştiririz. Kelimelerimizi değiştirdiğimizde bakış açımız da değişir. Sanıldığının aksine, kelimeler düşünceleri değil, düşünceler kelimeleri takip eder. Seçtiğin kelimeler düşüncelerini, düşüncelerin hayatını etkiler. Gül düşünürsen gülistan olursun, diken düşünürsen dikenlik olursun demiş Mevlana ve yine yol gösterdi bana üstat. Ben de diyorum ki; gül konuşursan gül düşünürsün, diken konuşursan diken düşünürsün” diye konuştu.

Eğitimin sonunda Genel Sekreter Op. Osman Acar, programın eğitimcisi İletişim Uzmanı Cem Özüak’a katkılarından dolayı plaket vererek, teşekkür etti.  Acar, hastanede görev yapmanın sorumluluğunun büyük olduğunu belirterek bu tarz eğitimlerin, çalışanların farkındalık ve motivasyonlarını arttırmada önemli olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı