REKLAMI GEÇ

Hastanede grip önlemleri artırıldı

Hastanede grip önlemleri artırıldı

Denizli Devlet Hastanesi, gribal enfeksiyon şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısının artması nedeniyle, Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ni bağımsız bir binaya taşıdı ve özel hazırlanmış bir yoğun bakım ünitesi oluşturdu.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2009 Cuma, 17:42

Gribal enfeksiyonlar için en sık başvurulan kliniklerinden olan Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’nin, hasta yoğunluğunun yaşandığı mekânlardan uzak olan AMATEM Kliniği’nin bulunduğu alana taşındığını kaydeden DDH (Denizli Devlet Hastanesi) Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural şunları söyledi:
“Son aylarda H1N1 virüsünün ülkemizde bir salgına yol açtığı gerçek. Bu salgın Denizli’de de az çok kendini hissettirmeye başladı. Bu nedenle hastanemiz polikliniklerine Acil ve Çocuk Acil Servisleri’ne gribal enfeksiyonlardan dolayı başvurularda artış yaşandı ve zaman zaman Acil, Çocuk Acil ve Enfekiyon Hastalıkları Polikliniklerimizde yoğunluk yaşanabiliyor. Bu talebi karşılamak ve gribal enfeksiyonların hastanede yayılmasını önlemek için Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğimizi tamamen bağımsız bir binaya taşıyarak, yatak kapasitesini artırdık ve özel hazırlanmış yoğun bakım ünitesi oluşturduk. Psikiyatri Polikliniklerimizi ise enfeksiyon hastalarının başvurabileceği polikliniklere dönüştürdük. Şu anda gribal enfeksiyon hastalıkları ve diğer enfeksiyonal hastalıklar altyapısı tamamen hazırlanmış ayrı bir binada tedavi görüyorlar. Böylelikle bu tür hastalarımızın, hastanemizin çeşitli yerlerinde rastgele dolaşarak hastalığın yayılmasına sebep olmasını önlemiş oluyoruz.”

GÜNDÜZ GELİN
Hastaneye gribal enfeksiyon şikayetiyle yapılan başvuruların akşam saatlerinde artmasından dolayı bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, vatandaşların hastaneye başvururken bazı konularda hassas davranmaları gerektiğini söyledi. Başhekim Canural şöyle konuştu: “Bizim vatandaşlarımızdan bazı ricalarımız var. Özellikle akşam saatlerinde mesai çıkışı olduğu için gribal enfeksiyondan dolayı başvuru sayıları artıyor. Bazen beklenenden fazla hastayla karşı karşıya kalıyoruz. Böyle olunca vardiya hizmetlerimiz artan talebi karşılamakta zorlanıyor. Bu nedenle gribal enfeksiyon şikayeti olan vatandaşlarımızın gündüz saatlerinde, çalışan hekim sayısının daha fazla olmasından dolayı hastanemize başvurularını gündüz yapmalarını rica ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımızın gribal enfeksiyonların yayılmaması için gerekli önlemleri alma konusunda bilinçli davranmasını istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı