REKLAMI GEÇ

Hastanelerde “HAP” tatbikatları

Hastanelerde “HAP” tatbikatları

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde acil durum ve afetlere hazırlık amacıyla Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatları gerçekleştirildi. Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar tatbikatların başarıyla tüm hastanelerde yapıldığını belirterek, “Allah bu tatbikatların gerçeğini yapmak zorunda bırakmasın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2014 Cuma, 09:31

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde doğal afetlerden korunma yolları, afet öncesi, afet anı ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler vermek amacıyla 2014 yılı HAP eğitimi, masa başı ve saha tatbikatları gerçekleştirildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkililerinin düzenlediği deprem ve yangın tatbikatları Genel Sekreterlik bünyesinde bulunan Sivil Savunma Uzmanı Nuri Sürücüoğlu’nun gözetiminde yapıldı.

Tatbikatlarda olağandışı gelişen yangın, deprem, toplu trafik kazaları, salgın ve tehlikeli hastalıklar gibi afetlerde sağlık çalışanlarının hareket tarzı, hastanelerde afetlerden zarar gördüğünde hasta ve yaralıların tahliyesi, kurtarma çalışmaları, kurumlar arası koordinasyon, kurtarılan ve tahliye edilen hastaların triaj alanlarına (yeşil, kırmızı, sarı) taşınmaları, kalabalık olan hastanelerde meydana gelen bebek kaçırma (pembe kod), kalabalık içerisinde kapkaç ve hırsızlık vakaları, hasta ve yaralı yakınlarının ani reaksiyonları gibi durumlarda HAP başkanına bağlı birimlerin görevlerini bilmeleri, kurumlar arası koordinasyonun (AFAD, UMKE, Güvenlik, İtfaiye) sağlanabilmesi gibi hususlar uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

‘Afetlere Her An Hazırlıklı Olmalıyız’
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar 2014 yılı içerisinde birliğe bağlı sağlık tesislerinde HAP tatbikatlarını gerçekleştirdiklerini, her yıl yapılan bu tatbikatlar ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi, görevlilerin becerilerinin arttırılması, afet ve acil durumlar karşısında sağlık tesislerinin hazırlıklı olmasını amaçladıklarını belirterek, “Allah bu tatbikatların gerçeğini yapmak zorunda bırakmasın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı