PAÜ’ye Çocuk Hastanesi şart

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, bir çocuk hastanesi yapmak istediklerini, bir kısmının hayırsever tarafından karşılanacağını ancak Kalkınma Bakanlığı’nın onayının beklendiğini açıkladı. Koltuksuz, hastanenin yatak kapasitesinin de 3 yılda iki kat artırılmasına rağmen halen ihtiyaca cevap veremediğini belirtti.
Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2014 Perşembe, 13:29
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof Dr. Uğur Koltuksuz, düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda 16 Mart 2011 tarihinde göreve geldiğini ve üç yıl içerisinde PAÜ Hastaneleri’nin önemli gelişmelere imza attığını vurgulayan Başhekim Prof.Dr. Koltuksuz, kalite olarak akredite olmuş bir hastane olduklarına dikkat çekti.
Göreve geldikleri yıl ek ödemelerin kaldırılması ile hastanenin yıllık 5 milyon TL gelir kaybı yaşamasına rağmen 100 milyon liraya yakın yatırım gerçekleştirildiğinin altını çizen Koltuksuz, “Göreve geldiğimiz 16 Mart 2011’de bizden istenen çok şey vardı. Öncelikle, inşaatı tamamlanan yeni binaya taşınmamız gerekiyordu. Ancak, yeni binanın yalnızca kaba inşaatı bitmiş tamamlanmamıştı. Bağlantı koridoru dahil yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneleri bile tamamlanmamıştı. Üç yılda bu eksiklikler tamamlanarak yeni hastanemize taşındık. Mavi bina olarak adlandırdığımız eski hastane ise yeni olmasına ve PAÜ İnşaat Mühendisliği bölümü tarafından yapılmasına rağmen depreme dayanıksız idi. Burasının güçlendirmesini gerçekleştirdik” dedi.
“22 AMELİYATHANE 79 YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ VAR”
Üç yıl içerisinde 32 bin metrekare olan kapalı alanı yeni ek binalar ile 83 bin 903 metrekareye çıkardıklarını belirten Prof. Dr. Koltuksuz, 2011 yılında PAÜ hastanelerinde 422 bin hasta muayene olurken 2013’de bu sayının 816 bine çıktığını, 2014 yılında ise 1 milyon hastaya hizmet vermeyi hedeflediklerini açıkladı. Başhekim Koltuksuz, “2011 yılında yatan hasta sayımız 25 bin 550, 2013 yılında 37 bin 448, 2014 yılında ise 42 bin olacak. 1621 idari personelin görev yaptığı hastanemiz, günde 5 bin hasta yakını giriş-çıkış yapacak kapasiteye sahip” diye konuştu.
“DEVLET KATKISI YOK”
Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinin gelir-gider bütçesini dengeleyen tek üniversite olduğunu söyleyen Koltuksuz, Türkiye’de birçok üniversite hastanesinin batma noktasına geldiğini belirtti. Koltuksuz, PAÜ Hastanelerinin 2014 yılı tahmini bütçesinin ise, 146 milyon 920 bin olarak belirlendiğini açıkladı. Koltuksuz, bu harcamalarda 2013 ve 2014 yılında devlet katkısının ‘sıfır’ olduğunun da altını çizdi. Koltuksuz, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nin en büyük sorunlarından birinin de elektrik giderleri olduğunu ifade ederek, “PAÜ Hastanelerinin aylık elektrik gideri 750 bin lira” dedi.
“BAKANLIK PARA VERMİYOR”
Üç yıl içerisinde yatak ve poliklinik sayısını ikiye-üçe katladıklarını ancak yine de yatak sayısının yetersiz kaldığını ve hasta talebini karşılamakta zorlandıklarını dile getiren Prof.Dr. Koltuksuz, “Özellikle onkoloji ve hematoloji hastaların yatak ihtiyacını karşılamada yetersiz kalıyoruz. Hastalarımıza gün veriyoruz. Yatak açığımızı kapatmak için, yeni çocuk hastanesi yaparak, tamamen 2. katı kaplayan çocuk servisini oraya taşımamız gerekiyor. Bunun için 25 milyon TL’lik proje hazırladık. 3 milyon lirasını bir hayırseverimiz karşılayacaktı. Ama Kalkınma Bakanlığı onay vermedi. Onay vermemesinin tek nedeni ise harcamalarda kısıtlamaya gidilmesi. Başka bir nedeni yok” diye konuştu.
Koltuksuz, inşaatı devam eden Psikiyatri servisinin ise eylül ayında hizmete gireceğini açıkladı.