REKLAMI GEÇ

Hayvanını aşılatmayan yandı: 6 bin 651 TL ceza

Hayvanını aşılatmayan yandı: 6 bin 651 TL ceza

Evcil hayvan besleyenler dikkat! Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2014 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında “Kuduz Aşılama Kampanyası” başlattı. Hayvanını aşılatmayana 6 bin 651 lira para cezası var.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2014 Perşembe, 17:56

Denizli Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2014 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; 3 Mart-2 Mayıs 2014 tarihleri arasında  “Kuduz Aşılama Kampanyası” gerçekleştirileceği bildirildi.

Kampanya kapsamında 18 bin 113 sahipli sahipsiz kedi ve köpeğin aşılanmasının hedeflendiğinin vurgulandığı açıklamada, “Kuduz hastalığı, hayvanlarda görülen virüs kaynaklı bir hastalık olup; kuduz hayvanlar tarafından ısırılma ve tırmalanma gibi nedenlerle insanlara geçebilen, hastalık oluşturabilen ve ölümlere de sebebiyet verebilen zoonoz bir hastalıktır. Kuduz hastalığı, kedi ve köpek gibi hayvanların yanı sıra sığır ve koyun, keçi gibi çiftlik hayvanlarında da görülmekte ve ölümlere sebebiyet vermesi nedeniyle ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. Bu nedenle; kuduz hastalığı günümüzde en çok üzerinde durulan hastalıklardan biridir.

Bu hastalık aşı uygulaması ile önlenebilir bir hastalık olduğundan, bakanlığımızca her yıl aşı kampanyaları düzenlenerek, hastalığın bulaşması açısından risk grubunda yer alan sahipli ve sahipsiz kedi ve köpeklerin aşılanması sağlanmaktadır.  Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bütün ilçelerimizde 2014 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; 3 Mart – 2 Mayıs 2014 tarihleri arasında   ‘Kuduz Aşılama Kampanyası’ düzenlenecektir” ifadelerine yer verildi.

6 BİN 651 TL PARA CEZASI
Kedi ve köpeklere yılda bir defa koruyucu kuduz aşısının yaptırılmasının kanunen zorunlu olduğu belirtilerek, aşılama yaptırmayan hayvan sahiplerine 6 bin 651 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı