REKLAMI GEÇ

İdrar kaçırmaya ‘manyetik sandalye’li çözüm

İdrar kaçırmaya ‘manyetik sandalye’li çözüm

Toplumda ciddi sağlık sorunlarından olan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen idrar kaçırma, manyetik sandalye ile yapılan egzersizlerle tedavi ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2021 Perşembe, 17:00

Toplumda ciddi sağlık sorunlarından olan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyerek erkeklerin yanı sıra sıklıkla kadınlarda görülen idrar kaçırma gibi şikayetlerin, manyetik sandalye ile yapılan egzersizlerle tedavi edildiği bildirildi.

PAÜ Hastaneleri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon AD. Ürojinekolojik Rehabilitasyon Ünitesi Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız, Yeni eklenen manyetik sandalye ile artık idrar kaçırma tedavisine yönelik tüm cerrahi dışı yöntemlerin ünitede uygulanabilir olduğunu, idrar kaçırma şikayeti olan hastaların ayrıntılı değerlendirilmeleri sonucunda nedene yönelik değişik tedavi seçenekleri ile birlikte uygulanabilen manyetik sandalye tedavisinin son derece konforlu, pratik ve yüz güldürücü sonuçlara sahip bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti.

BAŞARI ORANI ÇOK YÜKSEK
Manyetik sandalyenin her tip idrar kaçırmada etkili olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldız, tedavide düşük ve yüksek frekanslı dalgaların kullanıldığını ifade ederek, “Tedavinin şekli ve cihazın ayarları idrar kaçırmanın tipine göre mutlaka hekim tarafından düzenlenmelidir. Manyetik sandalyenin herhangi bir yan etkisi yoktur. Hasta sandalyede oturduğu süre içinde ilgili bölgede hafif bir titreşim ya da dalgaların çarpma hissini duyabilir, hatta pelvik kasların kasıldığını hissedebilir. Tedavi sırasında ve sonrasında hasta ağrı hissetmeyecektir. Hastaya diğer konservatif tedavi yöntemlerindeki gibi vajina ya da rektuma herhangi bir alet uygulanmaz. Hasta bir sandalyede 20-30 dakika süreyle elbiseleri ile soyunmaya gerek kalmadan oturur. Haftada 2 ya da 3 kez – 6 ya da 12 hafta uygulanmaktadır. Literatürde başarı oranları oldukça yüksektir” diye konuştu.

Prof. Dr. Necmettin Yıldız, oturarak ve soyunmadan, kolay idrar kaçırma tedavisinin mümkün olduğu manyetik sandalye hizmeti ile tüm hastaların geç olmadan, erken tanı ve tedavi ile bu hastalıktan kurtulabileceklerini de aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı