REKLAMI GEÇ

İHALELER DDH ÜZERİNDEN

İHALELER DDH ÜZERİNDEN

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı tüm hastanelerin çerçeve ihaleleri bundan sonra Denizli Devlet Hastanesi Merkezi Satınalma Birimi üzerinden yürütülecek. Bu kapsamda yeni uygulamaya başlanan sistem ve Çerçeve Anlaşmaları İhaleleri Uygulama Yönetmeliği Denizli’deki tüm firma temsilcilerine anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2010 Çarşamba, 16:59

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. D. Ramazan Canural, Denizli Tıbbi Malzemeciler Derneği Mahir Manisalı, Denizli Medikalciler Odası Başkanı Durak Taşkın ve firma temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, Sağlık Bakanlığı’nın çerçeve ihaleleri konusunda hastaneler ve firmalar için avantajları olan bir sistem geliştirdiğini söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş ise şunları belirtti: “Artık çerçeve ihaleler Merkezi Satınalma Biriminde yapılacak ve tüm hastaneler ihtiyaçlarını çerçeve ihaleleri ile giderebilecek” diye konuştu.

Müdür Yardımcısı Abdürrezzak Çamurlu da firma temsilcilerine Çerçeve Anlaşmaları İhaleleri Uygulama Yönetmeliğini ve bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini anlattı: Çamurlu, “İdarelerin bazı ihtiyaçlarını daha hızlı şekilde ve daha az maliyetle temin edebilmesi, arz güvenliğinin sağlanması, stok maliyetlerinin azaltılması, AB Kamu Alımları Müktesebatına uyum düzeyinin yükseltilmek istenmesinden dolayı Çerçeve Anlaşmaları İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’ne ihtiyaç duyuldu. Çerçeve anlaşma, bir veya birden fazla idare ile bir veya birden fazla istekli arasında, belirli bir zaman aralığında gerçekleştirilecek alımların özellikle fiyat ve mümkün olan hallerde öngörülen miktarlarının tespitine ilişkin şartları belirleyen anlaşmadır. Çerçeve anlaşma kapsamında yapılabilecek mal alımları her türlü tıbbi sarf malzemesi, ilaç, serum, anti serum, aşı, her türlü ortez ve protez, büro malzemesi, tıbbi cihazlar, kırtasiye malzemeleri, bilgisayar ve bilgisayar sarf malzemesi, akaryakıt, her türlü katı yakıt, (kömür, odun vs.), her türlü gıda ve temizlik sarf malzemesi, muhtelif tip ray, muhtelif tip beton ve ahşap travers, her türlü boya malzemesi, tekstil ve giyim malzemeleri, taşıma araçlarının ve iş makinelerinin yedek parçaları, agrega ve balast, kilitli parke, bordür, karo ve her türlü kum, çakıl ve çimento, oy sandıgı seçim torbası, seçimlerde kullanılacak paravan, filigranlı oy pusulası kağıdı ve filigranlı oy zarfı kağıdı, taşıma araçlarının ve makinelerin mutat bakım ve onarım hizmetleri, oy pusulası basım hizmetleri, sürekli nitelikte olmayan kargo/yük taşıma hizmetleri, tercüme hizmetleri, sigorta hizmetleri, kalibrasyon hizmetleri, piyasa denetim ve gözetim hizmetleri, teşhis ve tedaviye yönelik hizmet alımları (test- tetkik, tahlil, görüntüleme raporlama vb), taşıma araçlarının ve makinelerin mutat bakım ve onarım hizmetleri, oy pusulası basım hizmetleri, sürekli nitelikte olmayan kargo/yük taşıma hizmetleri, tercüme hizmetleri, sigorta hizmetleri,kalibrasyon hizmetleri, piyasa denetim ve gözetim hizmetleri, teşhis ve tedaviye yönelik hizmet alımları (test- tetkik, tahlil, görüntüleme raporlama vb)’dır. 5812 ile yapılan değişiklikten önce sadece sağlık hizmeti sunan idareler sürekli biçimde ihtiyaç duydukları mal veya hizmet teminine için çerçeve sözleşme yapabiliyorlardı.” dedi.

Denizli Tıbbi Malzemeciler Derneği Mahir Manisalı ve Denizli Medikalciler Odası Başkanı Durak Taşkın, DDH Başhekimi Uz. Dr. Ramazana Canural, Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Sami Cebelli, Merkezi Satınalma Birimi çalışanlarından Müdür Yardımcısı Abdürrezzak Çamurlu ve Nezahat Candoğan’a teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı